АКТУАЛЬНО

Владика Діонісій Ляхович відвідав з душпастирським візитом новозасновану парафію в Санремо

Четвер, 02 січня 2020, 13:09
29 грудня 2019 року владика Діонісій Ляхович, делегат із повними правами апостольського екзарха для вірних УГКЦ в Італії, відвідав з архипастирським візитом новозасновану парафію Зішестя Святого Духа в м. Санремо (Італія).

Архиєрейська Божественна Літургія відбулася за участю отця доктора Івана Гобели, настоятеля новозаснованої парафії, та о. Антоніо Саккомано, клірика римо-католицької єпархії Вентімілья-Санремо, який представляв місцевого єпископа Антоніо Суетта. Богослужінню передувала братня зустріч владики Діонісія із владикою Антоніо, в ході якої єпископ УГКЦ висловив вдячність місцевому єпископу за довіру, яку той виявив до української громади, надавши для її богослужбового користування храм Святого Констанца. Архиєрей зазначив, що важливо мати усвідомлення того, що Церква, як навчав святий папа Іван Павла II, - дихає повноцінно двома легенями - західною і східною.

Під час проповіді на Літургії владика Діонісій звернувся до вірних із словами заохочення на основі апостольського повчання святого апостола Павла до Филип'ян: «Плекайте ті самі думки в собі, які були в Ісусі Христі» (Фил. 2, 5). «Ми сьогодні зібралися тут, щоб дякувати. Насамперед слід дякувати Богу за цю новостворену парафіяльну спільноту, просити благословення в Нього для вас, щоб ви могли зростати у сильній вірі, яка зрошується в Ісусі Христі. Ми сьогодні запитуємо себе, яким нам бути християнами? Відповідь дає нам святий Павло: плекати все те, що було в Христі. Що це означає для нас? А це означає дихати повнотою Христа, мати Його нюх, слух, відчувати все те, що відчував сам Христос. Одним словом стати нам самим Христом, мати ноги Христа, щоб могти йти у вірі, спрямувати наші ноги на дорогу миру», - наголосив він.

«Ми всі готуємося до великого свята Різдва Господнього і хочемо його пережити якнайкраще, - продовжив проповідник далі. - Сьогоднішній людини важливо вміти прийняти Христа, повитого в пеленах, покладеного на сіні. Нам важливо вміти прийняти будь-яку людину в нашому житті, подібно як і Христос, однаково прийняв як бідних пастухів, так і вельможних царів, які принесли йому свої дари. От що означає також мати у собі ті самі думки і почуття, які мав Христос, щоб вміти прийняти будь-яку особу незалежно від її поглядів і переконань, бо як на пастухів, так і на царів Христос дивився однаково, передусім їх приймав як особу, як людину, яка сотворена Богом на Його образ і подобу».

За його словами, мігранти, природно, сумують за своїм домом: «Але хочу вам сказати: тут є ваш дім. Церква про вас не забула, вона не відкинула вас, вона прийшла до вам як добра мати. Приходьте сюди до храму, моліться і зростайте у вірі! Тут ваш дім, ваша Церква тут вас прийме і вислухає. Принесіть свої болі й переживання, чуйтеся як вдома. Маєте вашого настоятеля, коли вам важко приходьте до нього! Він є тут для вас, користайте з цієї можливості. Я у свою чергу вас запевняю, що за вас молюся, пам’ятаю кожної Божественної Літургії, щоб ви зростали в повноті Христовій та сильній вірі. Це є моє завдання як єпископа, - молитися за вас».

На завершення Літургії о. Іван подякував владиці Діонісію за його душпастирський візит до новозаснованої парафії, усім вірним, які прибули і тим, які через працю не змогли прибути на Літургію. Священник зазначив, що за цей короткий час «ми справді бачимо благодать Духа Святого, який провадить цією такою ще цілком новою спільнотою у Санремо».

На завершення всі помолилися молитву за Україну «Боже великий, єдиний».

Зазначимо, що парафія Зішестя Святого Духа в м. Санремо була заснована 20 жовтня цього року. Спільнота здійснює своє служіння у храмі Святого Констанца, який місцевий єпископ передав у постійне користування для духовно-літургійних потреб українців греко-католиків, які проживають в Санремо і в околицях.

Повідомив о. д-р Іван Гобела


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next