АКТУАЛЬНО

Владика Діонісій у День Соборності України: «Найбільший доказ любові до свого народу – це йти на захист своєї батьківщини, на зустріч смерті!»

П'ятниця, 23 січня 2015, 12:49
«Найбільший доказ любові до свого народу – це йти на захист своєї Батьківщини, на зустріч смерті!» Саме такими словами 22 січня 2015 року, у День Соборності України, звернувся до прихожан української парафії Святих Сергія і Вакха м. Рима Апостольський візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії владика Діонісій (Ляхович).

У цей день в храмі Святих Сергія і Вакха та ікони Жировицької Богородиці відбулися моління з нагоди Дня Соборності України.

Парафіяльна спільнота помолилася Акафіст святому мученику і цілителю Пантелеймону за усіх поранених воїнів, що постраждали, захищаючи Батьківщину, та мирних жителів України, які отримали поранення під час військових дій на сході нашої держави та під час різних терористичних актів.

Відтак усі присутні в храмі молилися заупокійну Божественну Літургію за душі невинно убієнних  на Майдані під час минулорічних революційних подій, за душі Небесної сотні, адже саме в ці дні минає рівно один рік, відколи загинули перші мирні протестувальники в Києві. Також під час Літургії усі молилися за упокій душ українських воїнів та невинно убієнних мирних громадян України.

Завершилися Богослужіння Панахидою, яку очолив владика Діонісій. По завершенні молитви архиєрей звернувся до присутніх у храмі з пастирським словом, в якому зазначив, що сам Христос, говорячи до своїх учнів, наголошував, що «ніхто не спроможний любити більше, ніж тоді, коли за своїх друзів своє життя віддає» (Ів. 15,13). Владика Діонісій ствердив, що Сам Господь сповнив ці слова, а відтак це роблять всі Його послідовники, всі ті, «що в Христа хрестилися, у Христа зодягнулися». «Ми споминаємо сьогодні, у цей День Соборності, який є сьогодні також Днем скорботи, нашу молодь, яка віддає своє життя за нашу державу, за народ. Ми поминаємо всіх наших героїв, які не втікають, а йдуть на захист своїх братів, своєї держави. […] Ми просимо Господа, щоб упокоїв душі їхні на місці спокійному, де вже немає війни», – зазначив архипастир. Відтак Преосвященний владика Діонісій побажав усім присутнім, щоб пролита кров наших співвітчизників ще міцніше скріпила єдність нашої держави і «щоб ми ще більше відчули себе  як народ єдиний».

http://www.ukr-parafia-roma.it

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next