АКТУАЛЬНО

Владика Діонізій під час Асамблеї монашества: «Нам потрібно відкривати багатство Літургії, щоб РКЦ та УГКЦ могли разом перебувати в сопричасті»

Четвер, 17 вересня 2015, 15:54
Обидві Церкви, РКЦ та УГКЦ, повинні бути відкриті на відносини. При цьому не втрачаючи своєї ідентичності.

Про це сказав владика Діонізій, Апостольський візитатор для українців-католиків в Італії та Іспанії, під час своєї доповіді в рамках останнього третього дня роботи першої спільної Асамблеї монашества РКЦ та УГКЦ у Львові 17 вересня.

Єпископ додав, що нещодавній Синод Єпископів УГКЦ, власне, розглядав питання ідентичності Церкви. Однак наразі владики ще не знайшли повноцінної та одноголосної відповіді на це. «Переконаний, що ідентичність УГКЦ та й РКЦ  полягає у літургійній спадщині. Колись я жив у римо-католицькому світі і був захоплений його літургікою. Після Бразилії я приїхав до  України і почав відкривати велике багатство греко-католицької Літургії. Різниця між ними така: римо-католики перебувають у  мовчанці після читання Слова Божого, розважаючи над ним. У нас такого немає, проте ми співом входимо в інший вимір буття. Цей спів входить у нашу свідомість, у вимір Божий», - пояснив владика Діонізій. Єпископ підкреслив, що «Літургія дає відчуття того, що Небо сходить на землю і ми знаходимося у сопричасті із Ним». «Ми входимо у священний простір, де відчуваємо Божу красу, наповнюючись Божою благодаттю. Нам потрібно це ще більше відкривати. Цим ми можемо поділитися з іншими», - додав він.

«Нам потрібно відкривати багатство Літургії, щоб ці обидві легені  Церкви (РКЦ та УГКЦ) могли разом причастися», - закликав владика Діонізій.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next