АКТУАЛЬНО

Владика Гліб Лончина освятив пам’ятну таблицю щодо візиту Блаженнішого Святослава в Стокпорт

Четвер, 19 квітня 2018, 09:51
У неділю, 15 квітня, Єпарх УГКЦ у Великобританії владика Гліб (Лончина) відвідав українську громаду-парафію в Стокпорті, Великоманчестерського округу.

Мета візиту – душпастирські відвідини вірних та освячення пам’ятної таблиці, приуроченій до візиту Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, до українського Стокпорта – 23 жовтня 2017 р. – у рамках святкування 60-річчя заснування Екзархату УГКЦ у Великобританії (1957-2017).

Владика Гліб у співслужінні з душпастирем вірян УГКЦ в Стокпорті о. Євгеном Небесняком, салезіанином, відправив Службу Божу в римо-католицькій церкві Святого Йосифа, якою українські віряни Стокпорта послуговуються вже від початків їх перебування в цьому місті, тобто від 1948 року. До Літургії вони співали під проводом місцевого дяка п. Миколи Матешка, голови місцевої організації Союзу українців у Великобританії, який ініціював подію.

Владика Гліб також узяв участь у парафіяльному “Спільному свяченому”. Останнє організовують зазвичай у неділю після Пасхи: громада сходиться до місцевого Культурного центру, щоб, частуючись пасхальними стравами вдруге відсвяткувати Великдень.

Після Служби Божої вірні пішли до місцевого Культурного центру, щоб освятити пам’ятну гранітну таблицю, на якій були написані українською та англійською мовами під гербом Патріарха такі слова: «23.10.2017 – Візит Патріарха Святослава Шевчука з нагоди 60-річчя Екзархату Української Католицької Церкви у Великобританії – 23.10.2017 – Visit by Patriarch Sviatoslav Shevchuk to celebrate 60 years of the Exarchate of the Ukrainian Catholic Church in Great Britain».

Владика щиросердно подякував присутнім за прийом, а також похвалив громаду за те, що вони увіковічили для майбутніх поколінь візит Патріарха Святослава до них у рамках відзначення 60-річчя Екзархату УГКЦ у Великобританії.

о. Євген Небесняк, салезіанин,
душпастир УГКЦ у Стокпорті 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next