АКТУАЛЬНО

Владика Гліб (Лончина): «Церква не повинна боятися говорити правду, коли йдеться про сім’ю»

Субота, 10 жовтня 2015, 15:13
Якщо хочемо, щоб люди вірили в подружжя, вірили у сім’ю, нам слід допомогти їм насамперед каятися і вірити. Про це сказав владика Гліб (Лончина), Єпарх Української католицької єпархії Пресвятої родини в Лондоні, Апостольський візитатор для українців греко-католиків Ірландії, виступаючи в Римі на ХVІ Загальній асамблеї Синоду Єпископів на тему «Покликання і місія сім’ї в Церкві та сучасному світі» за участю Папи Франциска, 9 жовтня.

«Церква не повинна боятися говорити правду, – вважає єпископ, – коли мова йде про подружжя і сім’ю. «Вимоги Царства Божого» дійсно є високими, недоступними, недосяжними нашими власними засобами; тим не менше, вони роблять нас вільними, коли – з Божою благодаттю – прагнемо їх виконати».

Можливо, сказав владика Гліб, ієрархи Церкви побоюються бути недоречними, поза зв’язком, несучасними, немилостивими. «Мабуть, це тому, що не віримо, що Дух веде нас; або вважаємо, що Слово не є достатньо сильним; або це не привабливо в нашому секуляризованому світі. «Ми не повинні пом’якшувати гострі слова, - переконує єпископ, - які Ісус виголосив. Треба почати з виклику: «Покайтеся і вірте в Євангелію», і тоді дійдемо до милосердя: «Царство Боже близько», – наголосив Єпарх.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next