АКТУАЛЬНО

Владика Гліб Лончина з душпастирським візитом відвідав бельгійське місто Генк

Четвер, 13 лютого 2020, 12:44
У неділю, 9 лютого, владика Гліб Лончина з душпастирським візитом відвідав парафію Святого Івана Хрестителя у м. Генк (Бельгія).

У співслужінні з о. Марком Семегеном, головою Товариства «Свята Софія» у Римі, та о. Мар’яном Стецишиним, парохом Генку, владика Гліб відслужив Архиєрейську Божественну Літургію. По завершенні спільної молитви вірні мали нагоду поспілкуватися з єпископом у парафіяльному залі за горнятком кави.

По обіді того ж дня Товариство «Свята Софія» Ґенку провело свої річні Загальні збори.

Довідка:

Товариство «Свята Софія» в Бельгії засноване у 1984 року з благословення патріарха Йосифа Сліпого. Воно є власником храму Святого Івана Хрестителя (настоятель –  о. Мар’ян Стецишин) та будинку у м. Генк.  Храм і осідок будо відкрито в 1988 році з нагоди ювілею тисячоліття хрещення Русі-України. Основними завданнями товариства є популяризація спадщини патріарха Йосифа, робота з українською громадою, утримання храму та харитативна діяльність.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next