АКТУАЛЬНО

Владика Гліб (Лончина) звершив пастирський візит до Шотландії

Вівторок, 24 квітня 2018, 11:10
16-19 квітня 2018 року владика Гліб (Лончина), Єпарх єпархії Пресвятої родини в Лондоні, брав участь у весняному зібранні Конференції Єпископів Англії та Уельсу в м. Лідс.

Відтак здійснив пастирський візит до Единбурга з 19 по 22 квітня. Під час візиту владику Гліба супроводжував душпастир українців у Шотландії о. Василь Крень.

Прибувши до Единбурга, у четвер, 19 квітня, владика Гліб склав візит ввічливості консулові України, п. Андрію Куслію. Присутньою була також п. Лінда Аллісон, голова місцевого відділу Союзу українців Великобританії. У розмові йшлося про співпрацю між Церквою, консульством і громадою.

У п’ятницю, 20 квітня, владика Гліб мав зустріч з Единбурзьким Архиєпископом Лео Кaшлі, з яким провів годинну розмову про українську спільноту в Шотландії. Опісля побував на могилі недавно спочилого кардинала К. О’Браєна. Пополудні владика відвідав п. Володимира Кошубу в старечому домі в Dunbar.

У рамках візиту в суботу єпископ відслужив Святу Месу в місцевій тюрмі, де о. Василь здійснює капеланське служіння. Цього дня також відслужив панахиду на могилі Романа Довганя.

У неділю, 22 квітня, владика Гліб на завершення свого пастирського візиту очолив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні з о. Василем Кренем у церкві Святого Андрія Первозванного та Почаївської Богоматері. Перед Богослужінням єпископ уділив чин свічконосця, читця і співця двом молодим студентам, Павлові Соловському та Андрієві Бабущаку, які прислуговують у храмі.

Після Літургії відбулася зустріч єпископа з вірними.

Прес-служба єпархії Пресвятої родини


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next