АКТУАЛЬНО

Владика Гліб Лончина відвідав візантійську парафію Святого Іринея Ліонського

Вівторок, 26 січня 2021, 10:40
24 січня, у неділю Митаря і фарисея, владика Гліб Лончина, апостольський адміністратор Паризької єпархії, відвідав греко-католицьку парафію Святого Іринея Ліонського.

Цю багатонаціональну парафію, розташовану в місті Ліоні, заснував у 1932 отець Поль Кутюр’є як слов’янську місію візантійського обряду. Вона належить до Російської Греко-Католицької Церкви, до розвитку якої свого часу долучився митрополит Андрей Шептицький. Від 2015 року парафія підтримує тісні зв’язки з Паризькою єпархією УГКЦ, регулярно беручи участь у єпархіальних соборах.   

В Архиєрейській Божественній Літургії взяли участь: настоятель громади о. Емманюель Фріч, CSSp, диякон Мішель Станюл і місцеві вірні. У Богослужінні пролунало п’ять мов: французька, церковнослов’янська, грецька, українська та англійська. 

У проповіді на основі Євангелія про митаря та фарисея владика Гліб нагадав про суть молитви: «Наш Господь хоче нам показати справжню природу молитви. Ми молимося не для того, щоб поінформувати Бога про наші чесноти або навіть про наші гріхи чи проблеми. Ми молимося не для того, щоби вплинути на Бога, змінити Його плани чи волю. І ми не повинні використовувати час молитви для осудження наших ближніх, демонстрації нашої вищості». 

Того ж дня владика Гліб відвідав конференцію на тему «Святий Іриней Ліонський: давній і сучасний?» у протестантському храмі «Grand Temple» у Ліоні. Конференція відбулася в рамках Тижня молитов за єдність християн. Після конференції владика взяв участь в екуменічній молитві разом з Олів’є де Жерме, новопризначеним архиєпископом Ліонським, і представниками інших християнських конфесій Ліона. 

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next