АКТУАЛЬНО

Владика Гліб відкрив святі двері в катедральному храмі Пресвятої родини в Лондоні

Середа, 16 грудня 2015, 11:28
На початок Ювілейного року Божого милосердя, 13 грудня 2015 року, владика Гліб Лончина, Єпарх Лондонський, офіційно відкрив святі двері в катедральному храмі Пресвятої родини в Лондоні. Молитовна урочистість відбулася під час Молебного чину в присутності великої кількості парафіян та прихожан. Із владикою співслужили священнослужителі катедрального храму.

У своєму пастирському слові з цієї нагоди владика підкреслив, що Бог об’являє себе як многомилостивий. Це характерна риса Господа Бога. Боже милосердя – це любов, якою Господь нас обіймає. Вона для нас є незрозумілою, бо між нами немає такої любові – безконечної, безмежної, безкорисливої. Бог дає сонцю світити на праведних і неправедних. Він не любить гріха, але любить людину. Нам треба в це повірити, навіть не розуміючи цього.

«Боже милосердя особливо проявляється через Його прощення, - зазначив владика Гліб. - Бог ніколи не перестає любити людину, навіть якщо вона згрішила, покинула його. Це ж Він перший простягає свою руку, кличе до покаяння. Дивно: ми образили Бога, а Він хоче нас обняти, простити, допомогти! Ось – Боже милосердя».

У світлі логотипу Року милосердя владика Гліб підкреслив, що Ісус нас закликає бути милоседними, як Бог Отець, і не тільки до тих, кого ми любимо, а й до ворога. Бог може дати нам силу так чинити, але нам треба навчитися покладатися на Нього, на Його силу і допомогу. «Неможливе в людей – можливе в Бога».

Пояснюючи значення святих дверей, які в цьому Ювілейному році вперше відкриваються в катедральних храмах усього світу, єпарх заохотив скористати з тих ласк, які Бог хоче нам дарувати, адже, входячи через двері Божого милосердя, можна отримати повний відпуст і жертвувати його або за себе, або за померлих.

Нагадаємо, що Ювілейний рік Божого милосердя триватиме до 20 листопада 2016 року.

Прес-служба Лондонської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next