АКТУАЛЬНО

Владика Кен (Новаківський): «За допомогою Декади місійності ми можемо говорити про Бога не тільки на місійних теренах, а й удома»

П'ятниця, 20 травня 2016, 13:47
Стратегія розвитку Церкви – це насамперед євангелізація, Добра Новина про те, що Христос нас спасає. Але як її донести до сучасного світу? Блаженніший Святослав описав це у своєму Пастирському листі про Стратегію розвитку Церкви до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом». А цього року вже втретє відбудеться Декада місійності (десять днів від Вознесіння ГНІХ до Зіслання Святого Духа), за допомогою якої ми можемо глибоко говорити про Бога не тільки на місійних теренах, а й удома.

Розповів про роботу Робочої групи впровадження Стратегії розвитку Церкви до 2020 року владика Кен (Новаківський), її голова.

За його словами, напередодні Патріаршого Собору, який відбувся в Івано-Франківську в серпні 2015 року,  Робоча група провела опитування в єпархіях, результати якого дали зрозуміти сучасний стан Церкви. «Бо ми прагнемо, аби кожна парафія була активна, від молоді, родини і до старших», - пояснив він.

«Наприклад, скажу про свою єпархію в Канаді, яка є найменшою у світі, але територія її велика. В одній моїй парафії середній вік прихожан становить 70 років. А це означає, що в такому разі мені потрібно більше допомагати старшим, а не зосереджувати свою фінансову і фізичну працю для молоді. Завдяки цьому опитуванню, яке ми провели, ми могли визначати потреби парафій УГКЦ» , - додав він.

Крім цього, усі свої заходи Робоча група цього року провадить з акцентом на милосерді та дияконії в рамках Року Божого милосердя в УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next