АКТУАЛЬНО

Владика Кен (Новаківський) доповів Синоду Єпископів УГКЦ, що втілення Стратегії'2020 уже на екваторі

Четвер, 08 вересня 2016, 13:12
Владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський, представив стан реалізації Cтратегії розвитку Української Греко-Католицької Церкви до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Єпископ очолює робочу групу з впровадження цієї Стратегії.

У коментарі Департаменту інформації УГКЦ владика Кен відзначив, що зараз дуже цікавий момент для Стратегії'2020, бо якраз минуло п’ять років, відколи Синод Єпископів УГКЦ у 2011 році в Куритибі (Бразилія) офіційно її затвердив.

«Працюючи над стратегією Церкви, – розповів Єпарх Нью-Вестмінстерський, – ми велику увагу приділили розвитку єпархіям і парафіям. І саме ці слова «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» ми намагаємося втілити в реальне життя людей».

Єпископ зазначив, що за останні чотири роки неабияк розвинулася Патріарша курія та комісії. «Над цим наша робоча група також працювала. І зараз ми готуємося до передачі наших функцій підрозділам Патріаршої курії», – повідомив керівник робочої групи.

За його словами, реалізація Стратегії'2020 десь на екваторі.

Торік від Патріаршого Собору УГКЦ, який відбувався в Івано-Франківську, робоча група прийняла 150 пропозицій. «І впродовж останнього року в кожній єпархії проводилися постсоборові зустрічі: кожна єпархія розглядає, які конкретні пропозиції Собору може в себе реалізувати», – додав архиєрей.

«Слід розуміти, – зауважив владика Кен, – що в нашій Стратегії'2020 нема чогось надзвичайного і нового. Усе написано в Біблії: йти і хрестити народ в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Ми тільки намагаємося знайти сучасний підхід для єпископів, священиків і мирян, як це реалізовувати в сучасному світі. Церква мусить шукати індивідуальний підхід до кожної єпархії, бо, скажімо, є дуже великі єпархії, а є такі, як моя, що має лише 12 парафій по 50 людей, середній вік яких 60 років. Треба думати, що Церква може їм дати і як залучити нових. Водночас є, наприклад, Івано-Франківська архиєпархія, що має кількасот парафій, де є люди молодого і старшого віку. Очевидно, що програма їхнього розвитку має бути дещо інша».

«Мушу відзначити, що коли єпископ у своїй єпархії щодня працює на втілення Стратегії'2020, то це вже є способом життя і для священика, і для вірних… І тільки таким чином можна побачити результат», – переконаний владика Кен.

Він вважає, що промо Церкви має працювати на те, аби показувати найбільш успішні парафії. Тоді інші зможуть на них рівнятися.

Владика Кен додав, що, на його думку, жива парафія – це не приналежність до неї певної кількості віруючих, а турбота парафіян одне про одного.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next