АКТУАЛЬНО

Владика Михайло (Бубній): «Добра дружина священика – це 70 % його пасторального успіху»

П'ятниця, 29 червня 2018, 12:13
Кожен священик у душі має бути місіонером, мати відкрите серце, бути готовим йти туди, де його потребує Господь, вірні та куди посилає Церква. Про це заявив владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський та Адміністратор Кримський, під час VIII Практичного спецкурсу ПМВ із місійного служіння для семінаристів, який триває в Зарваниці.

«Потреби нашої Церкви дуже великі. Де не торкнувся сильно комунізм і радянська влада, там маємо процвітання. Я кажу, що Галичина збирає плоди, а Південь, Центр і Схід – засіває. Митрополит Андрей (Шептицький) дуже прагнув розвинути нашу Церкву на тих теренах. Йому не вистачило часу, не дали певні політичні сили. Він в Одесі вже купив навіть земельну ділянку, але через війну не встиг розвинути й покликати до життя нашу Церкву на тих теренах», – зазначив владика.

Він відзначив, що спецкурс ПМВ покликаний сказати правду про місійну ситуацію в Церкві. «А правда така, що, крім Галичини, наша Церква перебуває по цілому світу. І в яку би країну ви не поїхали, там є наші вірні!», – наголосив Екзарх Одеський.

Владика розповів семінаристам про Одеський екзархат та особливості служіння на Півдні України. «Хто любить море – у вас є шанс бути близько моря, на постійному курорті», – пожартував він, запрошуючи майбутніх священиків душпастирювати на південних теренах України.

Владика відзначив, що населення Одеського екзархату – 5,5 млн осіб. Він охоплює чотири області: Одеську, Миколаївську, Херсонську і Кіровоградську. Найменше розвинена Кіровоградська, найбільше – Херсонська, в якій створено навіть два деканати – Херсонський і Скадовський. В Одеському екзархаті – 54 парафії, що діють, 44 священики і 2 диякони, 8 храмів будуються, 14 – заплановано спорудити.

Говорячи про труднощі в екзархаті, єпископ відзначив, що це насамперед брак кадрів. Крім того, владика Михайло наголосив на важливості ролі дружини священика на місійних теренах.

«Я завжди кажу, що добра дружина священика – це 70 % його пасторального успіху. Маю священика, який зізнався: "Владико, я хотів давно піти з цих теренів на Галичину, але дружина не дала". А дружина співає, катехизує, все впорядковує і завдяки їй отець себе гарно віднайшов. Тож, браття, від майбутньої дружини дуже залежить ваше пасторальне служіння», – наголосив Екзарх Одеський, звертаючись до учасників спецкурсу.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next