АКТУАЛЬНО

Владика Михайло Бубній освятив на Одещині каплицю для українських військовослужбовців

Четвер, 01 квітня 2021, 11:05
31 березня владика Михайло Бубній, екзарх Одеський, освятив богослужбову каплицю (Центр духовної опіки для військовослужбовців) у військовій частині «А 1325», що дислокується в Біляївському районі Одеської області.

Освячення відбулося з нагоди п'ятої річниці від заснування частини. Богослужбову каплицю освятили на честь Покрову Пресвятої Богородиці, покровительки українських воїнів, та Святого Миколая Чудотворця, покровителя мореплавців. Із владикою співслужили військові капелани Одеського екзархату о. Руслан Остафій та о. Олександр Смеречинський.

У своєму вітальному слові до військовослужбовців владика Михайло особисто та від департаменту військового капеланства УГКЦ привітав командування, офіцерів та ввесь особовий склад частини з п'ятиріччям від заснування. Він зазначив, що Україна завжди була достойною у боротьбі за свою свободу і незалежність та з гідністю захищала і продовжує захищати територіальну цілісність України. «Військовослужбовці та духовенство – це неначе ці два щити, які боронять від небезпеки. Ви захищаєте від видимого ворога наші українські землі та мирне небо над Україною, а ми, духовенство, підставляємо вам плече і стаємося цим духовним щитом молитви та благословення Божого, захищаючи вас від невидимих ворогів», – сказав єпископ.

Владика Михайло подякував військовим за достойну службу, за їхню вірність Україні й українському народові, за відвагу, мужність і за недоспані ночі. «Коли всі лягають на спочинок, у вас безперервно продовжує тривати служба. Ви чуваєте над тим, щоб наш спочинок був тихим і спокійним. За це вам велике спасибі», – додав архиєрей.

З нагоди п'ят річниці від створення військової частини подячні грамоти від Департаменту військового капеланства УГКЦ та від правлячого екзарха одеського УГКЦ отримали: контрадмірал Неїжмак Олексій Леонідович, генерал-лейтенант Содоль Юрій Іванович, командир військової частини полковник Могильний Володимир Миколайович, начальник штабу-перший заступник командира військової частини підполковник Пакало В’ячеслав Олександрович, заступник командира військової частини підполковник Литвиненко Дмитро Миколайович.

До слова, ідея будівництва каплиці народилася ще у 2018 році, але оскільки не було місця, щоб побудувати окремо церковцю, то, порадившись з командиром частини, було вирішено виділити у приміщенні військової частини місце, яке можна було б облаштувати під каплицю. Тому з благословення владики Михайла Бубнія, екзарха Одеського, підтримки Департаменту військового капеланства і за сприяння командування військової частини «А 1325», з 2019 року звершувалося облаштування богослужбової каплиці на честь Покрову Пресвятої Богородиці та Святого Миколая Чудотворця. Ремонт здійснювався завдяки пожертвам парафіян катедрального храму Святого апостола Андрія Первозваного, Одеського осередку Лицарів Колумба та зусиллями військовослужбовців. Душпастирський супровід військовослужбовців здійснює капелан о. Руслан Остафій.

Пресслужба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next