АКТУАЛЬНО

Владика Михайло Бубній узяв участь у відкритті Меморіального комплексу з іменами видатних одеситів

Четвер, 03 вересня 2020, 12:47
У середу, 2 вересня 2020 року, владика Михайло Бубній, екзарх Одеський, та о. Ігор Тарас, сотрудник катедрального храму Святого апостола Андрія Первозваного, узяли участь в урочистому відкритті Меморіального комплексу в Преображенському парку в Одесі.

В історичній події з нагоди Дня міста також узяли участь представники релігійних конфесій та місцевої влади всіх рівнів.

На меморіальній стіні вписані відновлені краєзнавцями імена перших одеситів - засновників. Тут на першому міському кладовищі, яке розташовувалося в XIX – на початку XX століття на території Преображенського парку, похоронена вся одеська еліта-засновники міста і порту, герої і генерали, професори і академіки, артисти і директори театрів, літератори і художники і багато інших.

У своєму слові владика Михайло наголосив на тому, що сьогодні Преображенський парк Одеси набирає іншого обличчя, преображається, і відновлюється історична правда та справедливість: «У цьому парку було перше міське кладовище, де спочили останки наших предків, усіх тих, хто перед нами будував і творив Одесу саме такою колоритною та особливою».

Єпископ також зазначив, що в історії буває так, що дехто хоче стерти пам'ять про своїх попередників, тому висловив вдячність міській владі і всім, хто потрудився над спорудженням Меморіального комплексу та відновленням пам’яті наших попередників та будівничих Одеси. Владика наголосив, що запорукою нашого майбутнього і його подальший розвиток значною мірою залежить від пам’яті про минуле.

«Я дуже радий, що ми сьогодні, відновлюючи історичну справедливість про культуру і правду нашого міста, відкриваємо цей меморіальний комплекс, місце, де ми з вами зможемо прийти, пом'янути і помолитися за душі всіх усопших на цьому зруйнованому першому міському кладовищі», - ствердив владика Михайло і додав, що це дуже символічно, що саме в день, коли Одеса святкує своє свято, цим відкриттям меморіалу хочемо заявити, що ми пам’ятаємо про наших попередників.

«Звертаємося з особливою вдячністю до Бога за наших попередників, за тих, хто вже відійшов від нас і спочиває у вічності, але хто започаткував основу цього чудового, прекрасного причорноморського міста Одеса», - сказав на завершення архиєрей.

Пригадуємо, що 2 вересня 2020 року Одеса відзначає 226-ту річницю від дня заснування.

Пресслужба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next