АКТУАЛЬНО

Владика Михайло (Колтун) освятив каплицю на передовій

Неділя, 26 квітня 2015, 12:24
Владика Михайлол (Колтун), керівник Департаменту УГКЦ з питань душпастирства у силових структурах, у Новоайдарівському районі Луганської області, на передовій, освятив каплицю, яку побудували самі військові з 24-ї бригади.

«Завдання для нас усіх сьогодні – оборона Батьківщини. Для оборони Батьківщини тут працює Бог і люди. І завдання капелана – уприсутнити Бога для військових у їхньому-нашому змаганні, їхньому житті. Бо коли ворог дивиться на тебе, важко збагнути присутність Бога… Головна присутність тут Церкви – бути свідченням між людьми», - зазначив у коментарі Департаменту інформації УГКЦ єпископ.

Владика відзначив, що військові побудували каплицю не тільки для себе, а й для місцевих жителів, бо в їхньому селі ніколи не було церкви. Крім того, поруч із каплицею військові спорудили дитячий майданчик. Також поставили лавочки.

Військові самі висловили бажання, щоб владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту УГКЦ із питань душпастирства у силових структурах, освятив їхню каплицю.

Співслужили з єпископом військові капелани о. Любомир Яворський та о. Орест Сало (останній служить тут капеланом майже рік).

Місцеві жителі також брали активну участь у побудові каплиці, зокрема допомагали будівельними матеріалами. «І дуже було зворушливим, що на освячення каплиці прийшло чимало місцевих людей, в яких були сльози на очах під час освячення», - зауважив військовий капелан о. Любомир Яворський.

Варто відзначити, що це вже друга стаціонарна каплиця в зоні АТО, побудована нашими військовими, яку освячували священнослужителі УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next