АКТУАЛЬНО

Владика Михаїл Колтун: «Великдень – це час відродження віри, надії і любові, а також переосмислення нашого ставлення до життя»

П'ятниця, 17 квітня 2020, 20:48
В’язні є спраглі Доброї Новини, такою мірою, що навіть відчувають внутрішній світ своїх, так би мовити, опікунів. Тому хай нікому не будуть байдужі умови утримання ув’язнених та їх життя і доля.

Про це пише керівник Департаменту ПК УГКЦ у справах військового капеланства владика Михаїл Колтун у Великодньому вітанні ув’язненим і пенітенціарним службовцям.

«Водночас і в'язням треба усвідомити необхідність терпеливо зносити покарання, щоб не втратити останнього шансу на життя в мирі», – додає він.

Мабуть, зазначає владика Михаїл, важко знайти на світі більш відкриті для віри місця, ніж лікарня, війна і в’язниця. «Але цієї Пасхальної неділі вперше в’язні та персонал не чують великодньої проповіді своїх капеланів. Вхід до пенітенціарних установ для них закритий. Тому хочу словом звернутися до вас, хто опинився, немов у подвійній ізоляції, за в’язничними мурами й на карантині», – відзначає єпископ.

Він нагадує, що великоднього світанку ми святкуємо істину про те, що Бог воскресив свого єдинородного Сина із гробу. Ісус пройшов скорботним шляхом, несучи хрест і зневажливий сором, як підбадьорення для тих, хто сьогодні потребує сили. Він знає все про наше життя і Його жертва приносить живу надію.

«Великдень – це час відродження віри, надії і любові, а також переосмислення нашого ставлення до життя. Ми опинилися, усі без винятку, у загрозливих умовах життя. Сьогодні діє формула захисту життя – захищаючи ближнього, збережеш себе. Скільки нагод є у в'язниці, щоб розгледіти себе в Добрій Новині!» - наголосив владика Михаїл.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next