АКТУАЛЬНО

Владика Михайло (Колтун) взяв участь у церемонії складання присяги на вірність українському народові у Великих Мостах

Вівторок, 19 червня 2018, 12:41
16 червня 2018 року в Кінологічному навчальному центрі ДПСУ, що в місті Великі Мости на Львівщині, відбулися урочистості присвячені прийняттю військової присяги-клятви воїна на вірність українському народові.

На урочистостях були керівник Департаменту УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, владика Михайло (Колтун), священики-капелани та місцеві очільники.

Присягу склали триста сімдесят шість прикордонників. Їх привітали представники духовенства та влади, а діти  подарували танцювальний флеш-моб  «Україна єдина, красива і сильна, в мирі і любові до своєї землі, Україна - це ми...».

Медичні працівники Кінологічного навчального центру продемонстрували свої дії при наданні першої екстренної медичної допомоги, а кінологи представили свої досягнення. Завершилося свято концертом Академічного ансамблю пісні і танцю ДПСУ. 

У привітальному слові владика Михайло сказав: «Сьогодні чи не найбільшу відповідальність ви берете на себе в захисті життя і гідності нашого народу, нашої держави. У цей відповідальний та вирішальний для вас час, ми закликаємо для вас Божого благословення, щоб ви були впевнені, що не тільки вам самим припало боронити та захищати нашу державу, але все це діється з волі народу, з волі Божої... Хай Господь додає вам впевненості у служінні для нашого народу.

…Господь вас посилає і каже: «Не бійтеся, я буду з вами». Він говорить: «Хочеш ввійти в життя, зберігай заповіді». Пам’ятаймо про цей найвищий Божий закон - берегти життя і виконувати Заповіді Божі».

Опісля владика уділив прикордонникам архиєрейське благословення, закликавши їх гідно виконувати своє служіння, а отці капелани окропили їх свяченою водою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.www.sokaleparchy.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next