АКТУАЛЬНО

Владика Михайло Колтун взяв участь у польському форумі мисливців

Середа, 23 жовтня 2019, 13:11
З 16 по 20 жовтня 2019 року єпископ Сокальсько-Жовківський Михайло Колтун разом з директором ДП «Жовківський лісгосп» Степаном Сохнацьким, головним мисливствознавцем Львівського ОУЛМГ Василем Бурмасом, о. Володимиром Ващуком та капеланом мисливців - отцем Ярославом Валюхом відвідали Форум мисливців у Гданську та взяли участь у святкуваннях з нагоди вшанування покровителя мисливців та лісівників – святого Губерта. Метою зустрічі була подяка Богу за щедрість дарів природи в цей мисливський сезон.

На форумі відбулося засідання Комісії міжнародної співпраці Головної мисливської ради, святкове богослужіння, нагородження кращих мисливців почесними відзнаками, посвята новоприйнятих ловців, святковий концерт і частування мисливськими стравами.

Делегацію з України вразило те, як віддано польські мисливці зберігають вірність своїм культурним традиціям. «Їхня культура полювання є високого рівня і проведення подібних заходів вражає своїми масштабами і кількістю. У них беруть участь не тільки мисливці з усієї Європи, а й прості польські родини. Досвід польських колег для українських мисливців є дуже корисним і важливим. Українські мисливці саме починають роботу над тим, щоб і в нас полювання називали мистецтвом і культурним надбанням народу, а мисливців передусім – захисниками!», – кажуть учасники свята.

Владика звернувся до присутніх зі словом: «Дякую Богові сьогодні, що ми можемо молитися та брати участь в урочистостях, які є не лише вираженням єдності західного та східного обряду, але насамперед свідченням про дружбу та добросусідство Польщі з Україною. У цей бурхливий та історичний час добре мати хорошого друга-сусіда».

У неділю, 20 жовтня, владика звершив Божественну Літургію у соборі Святого Вартоломея і Покрови Богородиці УГКЦ м. Гданська.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sokaleparchy.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next