АКТУАЛЬНО

Владика Михайло (Колтун): «Завданням усіх християн є пробудити свою чуйність до тих, хто позбавлений волі»

Середа, 12 лютого 2014, 15:48
Воля в житті є найдорожчим даром Божим для людини, і позбавлення цієї волі усіх, хто справедливо покараний, має на меті каяття перед Богом і народом.

Про це йдеться у Зверненні владики Михайла (Колтуна), керівника Департаменту УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, до духовенства і вірних УГКЦ з нагоди Дня пастирської турботи й молитви за в'язнів 2014 року (на Неділю про блудного сина).

«Завданням усіх християн є пробудити свою чуйність до тих, хто позбавлений волі. Народ має виражати свою моральну гуманність, щоб ставитися до них з християнською зрозумілістю, як до людей, які переносять важкий тягар покути й допомогти їм, щоб вони не втратили надії на Божу поміч, милосердя, співчуття і наших старань підтримки їх. Наше суспільство має задумуватися над змінами кримінального законодавства, щоб віднайти шляхи покути, які б не були пов’язані із втратою свободи», – наголошує єпископ у своєму Зверненні.

Напередодні святого посту він закликає усіх вірних бути здатними покаятися, бути справедливими і творити діла милосердя. «А якщо говоримо про в’язнів, то усі службовці пенітенціарної служби, які допильновують справедливості, нехай пам’ятають про належне, що стосується ув’язненої людини, людини в якій живе Ісус Христос. Тому усі, що несуть покуту в своїх провинах, потребують нашого людяного ставлення», – вважає керівник Департаменту УГКЦ у справах душпастирства силових структур.

Владика Михайло окремо звертається до тих, хто визначає «вину, виносить осудження і міру покарання, щоб не допустити невинних до покарань». «Історія християнства має цей гіркий досвід. Адже несправедливість волає до неба про помсту. Нехай це не повторюється в нашому житті», закликає він.

Слідуючи святим закликам, вважає архиєрей, передовсім ми, християни, повинні постити, молитися і творити діла милосердя, щоб свої серця збагатити благодаттю і цією ж благодаттю схилити серця заблуканих у вірі до єдності в діяльній християнській любові.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next