АКТУАЛЬНО

Владика Михайло (Колтун) очолив молитву за богопосвячених осіб Сокальсько-Жовківської єпархії

Понеділок, 17 лютого 2014, 11:44
15 лютого з нагоди Дня богопосвячених осіб владика Михайло (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовківський, відвідав спільноту сестер служебниць Непорочної Діви Марії у м. Жовкві та звершив Архиєрейську Божественну Літургію за усіх ченців та черниць Сокальсько-Жовківської єпархії.

У євангельському повчанні архиєрей роздумував над значення посвяти Богу «задля того, щоби сталося з’явлення Божої благодаті в нашому житті, щоби разом із Симеоном признатися перед Богом, що варто було присвятити себе, щоби «відкрити» Бога. Це «відкриття» не тільки діється на Стрітення, але і в щоденному житті, коли розважаємо про віру, про дію Божої благодаті в Церкві, в народі. І нам усім варто присвячуватися Богові, щоб Він заявлявся в нашому житті». Відтак проповідник закликав до сумлінного служіння «найменшому», кожному ближньому, дітям та молоді, яких сестри навчають правд Божих та Катехизму. Однак «кожна жертва має бути з любові, яка дає нам сили бути святими», – зазначив архипастир.

Згадавши про свідчення у вірі в час підпілля Церкви, яка цього року відзначає 25-річчя легалізації, єпископ сказав: «Церква була затиснена, маленька, невидима, але вона була. Ваші сестри, які жили в підпіллі, є прикладом того. Це розуму неосяжне, що через ці маленькі жертви Господь міг дати такий великий ріст Церкви. Я теж був учасником тих подій і запевняю, що ці скромні жертви, це довір’я, яке ми плекаємо в нашому посвятному житті, увінчується благословенним плодом. І здійснюються ті слова, що «око не бачило й вухо не чуло, що на думку людині не спало, те наготував Бог тим, що Його люблять». Тому присвячуймо себе Богові, щоб наше життя мало місце в Церкві, щоб нашими трудами Божа благодать діяла в народі та світі», - зазначив архиєрей.

Освятивши свічки, єпископ окропив сестер свяченою водою і побажав нести світло віри та благодаті Божої у своє життя та всього суспільства.

На завершення зустрічі сестри, які перебувають у новіціяті, розповіли, як навчаються богослов’я, катехизму, літургіки та готуються до майбутнього служіння в Церкві.

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next