АКТУАЛЬНО

Владика Михайло Бубній зустрівся з італійським фотохудожником

Субота, 02 квітня 2022, 21:10
У п'ятницю, 1 квітня, владика Михайло Бубній, екзарх Одеський, зустрівся з італійським фотохудожником Даніло Мауро Малатеста. Зустріч відбулася в курії екзархату в Одесі.

Даніло гостює в Україні з благословення і за підтримки Екзарха одеського. Він презентуватиме в Одесі свій особливий художній твір «De Secunda Pietate» – Друга П’єта, на взір Першої П’єти відомого італійського скульптора і художника Мікеланджело Буонарроті. На ньому зображений Ісус Христос, що тримає на руках свою Матір, Пресвяту Богородицю, як символ цілого людства в Її особі.

Під час зустрічі з владикою Михайлом, італійський митець презентував архиєрею свої мистецькі роботи та книгу.

За словами фотографа, цей твір, який він презентує в Україні, зокрема в Одесі, є Образом особливої Любові і Прощення, як можливо єдиної відповіді на війну. Образ Воскреслого Христа пропонує людству своє Євангеліє любові через образ улюбленої Матері, яку він тримає на руках.

Екзарх Одеський зазначив: «В такий надзвичайно важкий для України час війни, цей твір для нас українців є по-особливому сьогодні актуальний. Подібно як Ісус Христос, висячи на хресті, в особі свого улюбленого учня Івана, віддав ціле людство в руки своєї Матері, так сьогодні Він по-особливому тримає на своїх руках нашу терплячу Україну, показуючи всьому світові наші рани, болі і страждання. Що більше, рівно тиждень тому, Святійший Отець Папа Франциск "взяв на свої руки" наш зранений війною україський народ і віддав його під особливу опіку Непорочному серцю Марії. Тому я щиро вірю, що ці особливі жести Христа Спасителя і Його Святості Папи Франциска є предвісниками перемоги добра над злом, любові над ненавистю і світла над темрявою війни». Єпископ подякував гостю за його візит до Одеси з таким надзвичайно символічним художнім твором.

Зазначимо, що Даніло Мауро Малатеста, італійський фотохудожник з Риму, використовує давню технологію фотографування – Амбротіпія. Одна з найвідоміших його робіт, це «Друга П‘єта», яка знаходиться в храмі Sant’Andrea al Cielo у Римі.

Пресслужба Одеського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next