АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок привітав Блаженнішого Святослава з нагоди 10-ї річниці інтронізації

Понеділок, 29 березня 2021, 10:33
28 березня в місті Тернополі, у церкві Пресвятої Трійці, Архиєрейську Святу Літургію відслужив владика Микола Бичок, єпископ Мельбурнської єпархії святих апостолів Петра й Павла УГКЦ, у співслужінні зі священниками цього храму о. Іллею Довгошиєю та о. Миколою Квичем.

У проповіді на другу неділю Великого посту владика наголосив: "Друзі – це великий Божий Дар! Сьогоднішнє Євангеліє розповідає нам не просто про друзів розслабленого, а ставить наголос на креативності цих друзів. Вони, побачивши перешкоду перед собою «із-за народу», бо не могли його донести до Христа, – розбирають дах. Ці друзі домагаються свого: через отвір спускають ліжко зі своїм другом перед Ісусом. І завдяки їхній вірі Христос оздоровлює цього чоловіка".

Продовжуючи свою науку, архиєрей зазначив: "Як часто ми опиняємося в такій ситуації, що здається, ніби нема виходу. Небо, «стеля» закриті перед нами і ми просто лежимо, як цей розслаблений. Про що ми тоді найбільше мріємо? Звісно, щоб це все закінчилося. Але чи в таких ситуаціях серед кола наших друзів знайдеться четверо, які, як ця "євангельська четвірка", принесуть нас до Христа? Що більше, не тільки принесуть, а натрапивши на перешкоди, чи будуть креативними, щоб допомогти нам?".

На закінчення Божественної Святої Літургії владика Микола привітав Блаженнішого Патріарха Святослава з нагоди 10-ї річниці інтронізації та уділив всім вірним архиєрейське благословення.

Пресслужба парафії Пресвятої Трійці


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next