АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок узяв участь у конференції для нових єпископів в Канберрі, Австралія

П'ятниця, 11 лютого 2022, 10:53
Впродовж чотирьох днів, від 8 до 11 лютого, владика Микола Бичок узяв участь у конференції для молодих єпископів в Канберрі.

На цій конференції були сім нових єпископів: владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, владика Шейн Маккінлей, єпископ Сандхорсту, владика Грегорі Беннет, єпископ Сейлу, владика Кароль Кульчицкі, єпископ Порт Пірі, владика Мартін Еш, єпископ-помічник Мельбурнської архидієцезії, владика Ентоні Айленд, єпископ-помічник Мельбурнської архидієцезії, та владика Деніел Мегер, єпископ-помічник Сіднейської архидієцезії.

Першого дня конференції, 8 лютого, доповідачами були: владика Крістофер Праус, архиєпископ Канберри, на тему «Зміна в житті та в служінні єпископа», владика Грегорі Хоменінг, єпископ Лісмору, на тему «Ідентичність життя єпископа». Цього дня владики мали можливість відвідати департамент військового капеланства та ознайомитися із служінням єпископа для військових; а також відвідати генеральний офіс Австралійської конференції католицьких єпископів та ознайомитися з різними єпископськими комісіями і департаментами.

Другого дня конференції, 9 лютого, доповідачами були: владика Роберт Макгакін, єпископ Тувумби, на тему «Пасторальне управління дієцезією відносно канонічного права», д-р Урсула Стефенс, директор Австралійської католицької організації захисту на тему «Професійні стандарти та захист щодо сексуального надужиття». Цього дня владики мали можливість відвідати нунціатуру в Канберрі та ознайомитися з їхньою працею та служінням як представників Святішого Отця в Австралії.

Третього дня конференції, 10 лютого, доповідачами були Клара Джокехан і д-р Патрік Макардл на тему «Синодальність і співвідповідальність в Церкві», владика Кен Говел, єпископ-помічник Брізбенської архидієцезії, на тему «Значення Літургії в єпископському служінні», д-р Меган Брок на тему «Виклики в служінні для різних верств населення». Цього дня владики мали можливість ознайомитися з працею Австралійської католицької організації для мігрантів та біженців.

Останнього дня конференції, 11 лютого, владики ознайомилися з Католицьким сервісом інформації та реальністю, у якій люди отримують новини. Доповідачем цього дня був Гевін Ейбрахам на тему «Значення медіа в єпископському служінні». Цей день та й, зрештою, кожен день конференції закінчувався Святою Літургією, де всі єпископи були об’єднані в молитві з проханням бути добрими пастирями за прикладом Христа.

Варто зазначити, що провідною думкою впродовж чотирьох днів конференції було запитання: чому саме мене Господь обрав бути єпископом в сучасному світі? Після двох років пандемії та багатьох локдаунів в Австралії це був прекрасний час бути разом, слухати досвід одне одного та молитися разом. Молімося за служіння молодих єпископів для добра всієї Католицької Церкви.

Пресслужба Мельбурнської єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next