АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок узяв участь в Австралійській конференції католицьких єпископів

П'ятниця, 13 травня 2022, 09:32
5-12 травня в Сіднеї відбулася Австралійська конференція католицьких єпископів, у якій узяли участь усі католицькі єпископи. Владики вперше зібралися на цю конференцію наживо після двох років пандемії, оскільки до цього зібрання проходили в онлайн-режимі.

Кожен день конференції розпочинався із Божественної Літургії, після якої проходили робочі засідання. Впродовж першого дня було обрано президента Австралійської конференції католицьких єпископів - владику Тімоті Костелло, архиєпископа Перту, та його заступника владику Ентоні Фішера, архиєпископа Сіднею.

Впродовж наступних днів було також обрано голів і делегатів до різних комітетів Австралійської конференції католицьких єпископів. Варто зауважити, що всього є 11 таких комітетів: 1. Канонічне право; 2. Католицьке виховання; 3.Міжконфесійний діалог і християнська єдність; 4. Доктрина і мораль; 5. Євангелізація, миряни та служіння; 6. Захист життя, родина та публічна думка; 7. Літургія; 8. Захист від сексуального зловживання; 9. Відносини з аборигенами; 10. Соціальна справедливість, місія та служіння; 11. Собор Католицької Церкви в Австралії.

Згідно з давньою традицією, кожен єпископ, окрім повіреної йому єпархії, виконує також служіння в одній із комісій Австралійської конференції католицьких єпископів. Кожен з єпископів отримав призначення, до участі в якійсь комісії. Владику Миколу Бичка призначили до Комісії у справах євангелізації, мирян і служіння.

Впродовж семи днів засідань було порушено дуже багато тем, серед яких: звіти різних комісій конференції, канонічні питання, католицьке виховання в закладах освіти, християнська єдність і міжконфесійний діалог, виклики для католицької церкви через сексуальні зловживання, доктрина моралі, вихід з карантину, наголос на католицькій родині та приклад батьків у вихованні дітей, євангелізація та участь мирян в житті церкви, літургійні питання та підготування до 2-ї сесії Собору Католицької Церкви в Австралії.

9 травня владика Микола Бичок звернувся до Австралійської Конференції Католицьких Єпископів з окремим зверненням щодо війни в Україні, зазначивши: «Сьогодні я хочу поділитися з вами лише болем мого народу і моєї землі, які вже два з половиною місяця терплять від жахливої війни з Росією. Це є дуже символічно, що я сьогодні, 9 травня, промовляю до вас, оскільки Росія святкує день перемоги. Сьогодні 75-й день війни. Ми, українці, разом з апостолом Павлом промовляємо: «Нас тиснуть звідусіль, але ми не пригноблені; ми в труднощах, та ми не втрачаємо надії…» (2 Кор. 4, 8). Хочу поділитися із вами свідченням надії наших військових, які дякували за численні молитви: вони відчувають велику підтримку з неба у цій війні. Військові просили нас не переставати молитися. Що більше, вони говорили, що цю злу силу не можна перемогти тільки у військовий спосіб, а перш за все в духовний спосіб – через щиру молитву та покаяння».

Варто зазначити, що серед робочих документів для Єпископської конференції була також молитва за мир та спокій в Україні, якою всі присутні владики молилися впродовж цілого тижня.

Завершальний день конференції єпископів закінчився урочистою Божественною Літургією, після якої всі повернулися до своїх дієцезій та єпархій.

Довідка

В Австралії є понад п’ять мільйонів католиків. Це є найбільша християнська конфесія, що становить майже чверть громади.

Католицька Церква в Австралії складається з тридцяти п’яти дієцезій, кожну з яких очолює єпископ. Дієцезії включають географічні райони, військову єпархію а також п'ять Східних Католицьких Церков, серед яких є Українська Греко-Католицька Церква.

Постійною національною асамблеєю єпископів є Конференція католицьких єпископів Австралії (ACBC). Обраним президентом Конференції єпископів є преосвященний владика Тімоті Костелло, архиєпископ Перту.

Пресслужба Мельбурнської єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next