АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок узяв участь у зібранні католицьких єпископів штату Вікторія в Австралії

Четвер, 04 листопада 2021, 11:44
4 листопада відбулася зустріч католицьких єпископів архидієцезії Мельбурна в штаті Вікторія. У зв'язку з карантинними обмеженнями нарада проходила онлайн. Учасниками були десять єпископів, серед яких два східних єпископи: єпарх Мельбурнський Микола Бичок і єпарх для Сиро-Малабарської Церкви Боско Путур; також був владика Джуліан Портус, архиєпископ Гобарту з острова Тасманія.

Програма розпочалася із спільної молитви. Опісля владика Пітер Коменсолі, архиєпископ Мельбурна, привітав владику Миколу Бичка, зокрема зазначивши: «Дорога владики до Австралії була непростою, зрештою, як і багатьох українців, які прибули на зелений континент у 1950-х рр. Усім нам відомо, що через пандемію коронавірусу було дуже тяжко отримати необхідні документи для подорожі до Мельбурна. Сьогодні ми дякуємо Богу за присутність між нами владики Миколи».

Впродовж цієї зустрічі єпископи роздумували над станом духовної семінарії і над покликаннями до священства; проаналізували сучасну ситуації в Церкві після виходу з кількамісячного локдауну; порушили питання католицького шкільництва та викликів, які стоять перед Церквою; розпочали підготування до Австралійської Конференції Католицьких Єпископів.

Владика Микола Бичок подякував усім за молитву, слова підтримки та родинну атмосферу в архидієцезії Мельбурна. Зустріч закінчилася спільною молитвою.

Пресслужба Мельбурнської єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next