АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок відслужив Літургію в місті Перт у Західній Австралії

Понеділок, 28 березня 2022, 10:01
У неділю, 27 березня, владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, відслужив Архиєрейську Божественну Літургію в римо-католицькій катедрі Святої Марії за мир і спокій в Україні.

До молитви долучилися владика Тімоті Костелло, архиєпископ Перту, владика Дональд Спрокстон, єпископ-помічних архиєпархії Перту, о. Шон Фернандез, парох катедри, о. Ігор Головко, адміністратором парафії УГКЦ в м. Перт, о. Річард Чарлвуд, сотрудник парафії УГКЦ, та численні священники, монашество й вірні м. Перту. На Літургії були також єпископ Кай Голдворзі, архиєпископ Англіканської Церкви, та о. Абрам Абдельмалек з Коптійської Православної Церкви. Святкова Літургія розпочалася з процесії духовенства.

Проповідуючи до парафіян, владика Микола зазначив: «Сьогодні в нашій східній традиції ми поклоняємося святому хресту, який є символом терпіння. Коли Христос помирає на хресті, нам видається, що смерть перемагає. Але в таємниці порожнього гробу смерть поглинута перемогою життя, бо Христос воскрес із мертвих. Тому хрест є також символом перемоги життя над смертю. Ще одним яскравим доказом цього є свідчення про березовий хрест у селі Побєда Луганської області. У вересні 2014 року після бомбардувань Російською Федерацією було знищено все, залишився непошкодженим лише великий березовий хрест, який був освячений біля каплички військовими капеланами редемптористами. Згодом на тому місці був споруджений храм, а березовий хрест був перевезений до гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла в м. Львові. Сьогодні саме святий хрест є для нас великим знаком нашого захисту та перемоги добра над злом».

Божественна Літургія завершилася молитвою за Україну «Боже, великий, єдиний».

Варто зазначити, що владика Микола Бичок вперше відслужив Архиєрейську Божественну Літургію в римо-католицькій катедрі Святої Марії в м. Перті, Західна Австралія.

Пресслужба Мельбурнської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next