АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок з душпастирським візитом відвідав вірних Нобл-Парку в Австралії

Понеділок, 08 листопада 2021, 12:36
7 листопада владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, здійснив душпастирський візит до місійної станиці Блаженного Миколая Чарнецького в місті Нобл-Парк, штат Вікторія.

Після цього розпочалася Архиєрейська Свята Літургія. Варто зазначити, що це перша поїздка владики за межі міста Мельбурна після декількох місяців карантину.

Роздумуючи над Словом Божим, архиєрей наголосив: «У Євангелії ми знаходимо лише три випадки воскресіння: воскресіння доньки Яіра; воскресіння Лазаря і сьогоднішнє – воскресіння сина вдови з Наїну. У всіх цих  випадках Господь передбачливо показує і власне Воскресіння. Але кожному воскресінню передує смерть. І сьогодні Христос зустрічає похоронну процесію і розпач. Євангелист Лука підкреслює цей розпач в особі жінки-вдови. Вона була залишена на милість людей, адже нема нікого, хто б міг її захистити. Ця жінка втратила годувальника сім’ї, тобто свого чоловіка, а тепер і єдиного сина. Смерть забрала в неї все і це ніби перемога смерті. Але вона зустрічає Бога, який промовляє до неї два слова: не плач!».

Продовжуючи роздуми над недільним Євангелієм, владика зазначив: «Ключем, що відкриває нам усю суть Євангелія, є воскресіння. Для нас, християн, важливо пам’ятати, що смерть – це не кінець. Блаженний Миколай Чарнецький, покровитель вашої громади, є яскравим свідченням цього. Бог є дателем життя і кожного з нас кличе до воскресіння. Він запрошує, щоб ми встали з гріха, страху, безнадії та розпачу. Наш Господь є Богом милосердя, і Він хоче, щоб ми жили як люди воскресіння».

На закінчення Божественної Літургії владика Микола щиро подякував вірним за присутність та спільну молитву, запевнивши громаду Нобл-Парку у своїх щоденних молитвах. Опісля відбулася тепла зустріч із парафіянами, під час якої кожен зумів поспілкуватися з архиєреєм та поділитися цінним досвідом духовного життя на еміграції.

Пресслужба Мельбурнської єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next