АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок з душпастирським візитом відвідав вірних Джилонгу в Австралії

Понеділок, 15 листопада 2021, 10:12
14 листопада владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, здійснив душпастирський візит до храму Покрову Пресвятої Богородиці в місті Джилонг, штат Вікторія.

За давньою українською традицією, вірні зустріли свого архиєрея з короваєм при вході до храму, після чого розпочалася торжественна Архиєрейська Свята Літургія.

Роздумуючи над Божим словом, владика наголосив: «Господь постійно і щедро сіє, кожного дня і хвилини; сіє своє Слово, яке є живе і діяльне. Та на жаль, це Слово зустрічається з людьми, які мають різні підходи до Нього: хтось упередження, хтось твердження, що «нічого не розуміє з нього, тому і не читає»; комусь не цікаво, хтось соромиться, а хтось боїться, бо це Слово має здатність змінювати життя».

Продовжуючи роздуми над недільним Євангелієм, владика зазначив: «Сьогодні ми, як вірні УГКЦ, єднаємося з усією Вселенською Церквою, святкуючи День убогих. Євангелист Марко 14, 7 пригадує нам: «Убогих маєте завжди, і коли захочете, можете їм добро чинити». Саме убогі мають допомогти єпископам, священникам, богопосвяченим особам та всім нашим вірним у служінні Богові та людям. Катехизм Католицької Церкви навчає нас, як ми це можемо зробити через три добрих діла: молитву, піст та милостиню».

На закінчення Божественної Літургії владика Микола щиро подякував пароху Юрієві Тиченку, диякону Михайлові Камінському за служіння Богові та людям. Окрему подяку архиєрей висловив усім вірним за присутність та спільну молитву.

Опісля відбулася тепла зустріч із вірними в парафіяльному залі, де за обідом кожен мав нагоду поспілкуватися з архиєреєм та отримати відповіді на свої запитання. Відчувалася особлива радість цілої парафії, оскільки вірні довший час чекали на приїзд свого пастиря.

Пресслужба Мельбурнської єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next