АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок здійснив душпастирський візит до вірних найбільш віддаленої частини континенту – Західної Австралії

Четвер, 07 квітня 2022, 13:05
Як батько відвідує дітей чи своїх рідних, такими були відвідини вірних владикою Миколою Бичком, єпархом Мельбурнським, українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії.
Зображення 1 / 10 Використовуйте клавіші для перегляду

Архиєрей перебував у Перті два тижні, щоб вірні мали можливість зустрітися з єпископом, а він – щоб мати змогу краще познайомитися з місцевою українською спільнотою, яка дуже віддалена від інших штатів. У суботу, 26 березня, відбулася зустріч із парафіяльною радою, а в понеділок, 28 березня, у парафіяльній залі відбулася ширша зустріч з представниками усіх українських організацій. Основним питанням, над яким роздумували всі присутні, було: як українська церква, парафія та спільнота можуть допомогти новоприбулим з України, що втікають від війни? До дискусії через онлайн-конференцію були також запрошені диякон Грег Лов, директор католицького офісу в Західній Австралії для мігрантів і переселенців, та Стефан Романів, голова Союзу українських організацій Австралії.

Цей візит був ознаменований двома подіями. Перша, за посередництвом тісної співпраці з римо-католицькою архидієцезією Перту, у неділю, 27 березня, у римо-католицькій катедрі Пресвятої Марії звершувалася Архиєрейська Божественна Літургія за мир і безпеку в Україні, яку очолив владика Микола Бичок у співслужінні з архиєпископом Тімоті Костелло та єпископом-помічником Доном Прокстоном разом із духовенством єпархії УГКЦ та римо-католицької архидієцезії.

Друга подія відбулася в неділю, 3 квітня. Владика Микола відслужив Архиєрейську Святу Літургію в парафіяльній церкві Святого Івана Хрестителя у місті Перт у співслужінні з отцем Ігорем Головкою, синкелом у справах духовенства й адміністратором парафії, та отцем Річардом Чарльвудом, сотрудником парафії.

У своїй проповіді єпископ наголосив: «Євангельке читання сьогодні конкретно дає відповідь на терпіння і випробування, які принесла війна, спричинена ненаситністю, коли диявол окуповує повністю людину, забираючи свободу і право на життя. Щось подібне ми бачимо і сьогодні у цій війні – ворог прагне забрати нашу волю, незалежність та відібрати право на життя. Наш Господь дає відповідь: "Цей рід виганяється лише молитвою і постом". Тому ніяка перемога неможлива без участі Бога».

Після співу многоліття владика Микола окремо подякував священникам, сестрі Никодимі, СНДМ, церковному хорові та парафіяльній раді за служіння у Христовій Церкві. У той же вечір владика звершив другу Архиєрейську Святу Літургію у церкві Різдва Пресвятої Богородиці у місті Нортгайм, що розташована на відстані 90 кілометрів на схід від столиці штату у співслужінні з отцем Ігорем та отцем Конрадом Ґагатиком, сотрудником римо-католицької місцевої парафії Святого Йосифа.

Після кожної Святої Літургії парафіяни сердечно вітали свого владику зі смачними стравами в українській традиції. Також під час обіду сестра Никодима, СНДМ, присутні та представники організацій окремо складали привіт архиєреєві. Під час обіду владика Микола звернувся до присутніх зі словом, насамперед подякувавши піонерам, які сьогодні для нас є прикладом у служінні для Церкви, що жертвували все найкраще для Бога. Далі владика пояснив, що духовенство і миряни є щасливими, оскільки перебувають в одному кораблі спасіння, який називається Христова Церква, Головою якої є Господь.

На завершення отець Ігор ще раз висловив слова вдячності владиці Миколі та всім присутнім; також настоятель запросив владику на храмове свято Різдва пророка Івана Хрестителя. Продовжуючи далі сказав: «Ми, вірні Української Католицької Церкви Західної Австралії, хоч проживаємо далеко від катедрального храму та від інших українських спільнот, проте знаємо, що по-особливому є близькими у серці та у молитвах нашого архиєрея Миколи Бичка».

Пресслужба Мельбурнської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next