АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок здійснив душпастирський візит до сумівської оселі в місті Бакстоні штату Вікторія в Австралії

Вівторок, 23 листопада 2021, 10:02
21 листопада владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, здійснив душпастирський візит до сумівської оселі в місті Бакстон штату Вікторія, де 2 роки назад була освячена капличка на честь Святого архистратига Михаїла.

Саме з цієї нагоди архиєрей очолив Архиєрейську Святу Літургію у співслужінні з дияконом Михайлом Камінським. Варто зазначити, що цього року на молитві був п. Микола Кулінич, посол України в Австралії, зі своєю дружиною п. Оленою Кулінич та численні вірні зі штату Вікторія.

Проповідуючи до люду Божого, владика наголосив: «Святі ангели мають подвійне завдання: щодо Господа Бога і людей. Головне завдання ангелів на небі — прославляти Господа Бога навіки та ревно і швидко Йому служити. Стосовно людей ангели є Божими опікунами і охоронцями. Церква переконливо стверджує, що кожна людина має ангела-хранителя, який піклується про людину, яку їй довірив Господь. Сам Ісус Христос каже: «Гляди, щоб ти не зневажав жодного з цих малих. Бо кажу вам, що їхні ангели на небі завжди бачать обличчя Мого Отця, що на небі».

Продовжуючи проповідь з нагоди свята Святого архистратига Михаїла, владика зазначив: «Роздуми над історією сьогоднішнього свята, затримуємо увагу на словах архангела Михаїла «Хто як Бог», з якими він вступив у боротьбу проти злих ангелів. Ці слова залишаються актуальними для християн і сьогодні. Вони можуть бути екзаменом живучості нашої віри в Бога і повинні бути немовби духовним девізом і гаслом духовного життя кожного християнина. Дякуймо сьогодні архангелові Михаїлові, що відважно став на боці Божої правди й переміг бунтівливих і невірних ангелів, виявивши через це непохитну вірність і велике довір’я до Бога».

На закінчення Божественної Літургії владика Микола щиро подякував всім сумівцям за споруджену капличку, а також людям за присутність і спільну молитву. Опісля відбувся обід та спілкування з вірними.

Пресслужба Мельбурнської єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next