АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок здійснив душпастирський візит до вірних міста Дарвін, Північна Територія Австралії

Вівторок, 12 квітня 2022, 09:59
З 9 по 11 квітня владика Микола Бичок здійснив перший душпастирський візит в історії Мельбурнської єпархії до вірних міста Дарвін, штат Північна Територія.
Зображення 1 / 11 Використовуйте клавіші для перегляду

Перший день візиту розпочався Архиєрейською Святою Літургією в римо-католицькому катедральному храмі Пресвятої Марії Зірки морів у місті Дарвін, яку звершив владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, у співслужінні з о. Ігорем Головком, синкелом духовенства. Після богослужіння відбулася зустріч із місцевою українською громадою. Були обговорені питання майбутньої присутності Української Католицької Церкви у штаті Північна Територія, потреби української громади та питання гуманітарної допомоги для України, яку місцеві українці організували під час війни.

У неділю, 10 березня, на Пальмову неділю, згідно з григоріанським календарем, відбулося декілька молитовних заходів. День почався екуменічною молитвою благословення пальм у Raintree Park для людей міста. На спільній молитві були: владика Чарльз Гаучі, ординарій Дарвіну, владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, владика Ґрег Андерсон, єпископ Англіканської Церкви, о. Ігор Головко, синкел духовенства, та інші представники релігійних конфесій. Згодом відбулася спільна хода вулицями міста до катедрального храму.

На початку Святкової Меси владика Чарльз звершив чин посвячення пальмових гілок. У проповіді до вірних владика Микола зазначив: «Ось вже шість тижнів, як увесь світ спостерігає за тим, що відбувається в Україні, і є безпорадним зупинити це жахіття. Війна – це завжди велика трагедія не лише для країни, а й для її народу. Зараз в Україні відбувається геноцид нашого населення. На цьому етапі ми всі можемо запитати себе "чому?" або навіть "чому, Боже?". Проте потрібно пам’ятати одну істину – Бог страждає з нами. Він із співчуттям і любов’ю входить у нашу безвихідь, безнадійність і нікчемність, даруючи нам надію».

На закінчення богослужіння до всіх присутніх звернувся владика Чарльз словами св. Івана Павла ІІ: «Католицька Церква дихає двома легенями. Сьогоднішнє богослужіння яскраво це нам показує: Західна і Східна Церкви є разом як єдиний організм. Зараз в Україні відбувається війна. Закликаю всіх вірних до ревної молитви за мир та спокій в Україні впродовж Страсного тижня».

В останній день пастирського візиту владика Микола Бичок відвідав сестер св. Матері Терези. Зустріч розпочалася із спільної молитви за Україну. Опісля владика Микола поділився із сестрами про жахіття війни, яка зараз відбувається в Україні. Також архиєрей щиро подякував за приклад служіння сестер і заохотив до подальшої молитви за припинення війни.

Варто зазначити, що впродовж трьох днів пастирського візиту повсюди лунала молитва «Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво». Нехай Пресвята Богородиця покриє всю Україну своїм покровом, даруючи нам довгожданий мир.

Пресслужба Мельбурнської єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next