АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок провів онлайн-зустріч із головами українських громад Нової Зеландії

Понеділок, 31 січня 2022, 12:08
30 січня 2022 року владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, поспілкувався через зум з головами українських громад Нової Зеландії.

Окрім архиєрея, на зустрічі були: о. Андрій Микитюк, Ольга Воробей (Веллінгтон), Рената Маргевка (Крайстчерч) та Юрій Гладун (Окленд). Учасники зустрічі коротко розповіли про діяльність українських громад на островах Нової Зеландії. Поділилися досягненнями та викликами, які стоять перед українською громадою.

Головною темою обговорень була присутність священника у Новій Зеландії, адже після від’їзду о. Ігоря Колісника, ЧНІ, вірні в Новій Зеландії практично залишилися без душпастирської опіки. Найбільшої перешкодою для відновлення візитів священника сьогодні є закриті кордони через хворобу коронавірусу.

Владика Микола у своєму зверненні зазначив: «Для мене як нового єпископа є великий обов’язок подбати за вірних, розкинутих по всій нашій єпархії, яка охоплює Австралію, Нову Зеландію та Океанію. Ми живемо в часах багатьох викликів, спричинених пандемією коронавірусу. Проте тільки-но відкриються кордони Нової Зеландії, ми готові відвідувати з душпастирськими візитами всіх наших вірних в цій країні».

Усі присутні подякували за важливу зустріч та висловити бажання щодо тісної співпраці між Церквою та українською громадою на благо наших людей в Новій Зеландії. А поки що є нагода долучатися до онлайн-богослужінь. Ця зустріч на прохання владики Миколи була організована о. Андрієм Микитюком, який з 2012 по 2015 роки систематично відвідував Нову Зеландію з душпастирськими візитами.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next