АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок звершив Архиєрейську Святу Літургію у місті Перт

Вівторок, 28 червня 2022, 15:47
З 25 по 27 червня 2022 року владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, здійснив душпастирський візит до найвіддаленішого храму єпархії, Різдва Івана Хрестителя в м. Перт, Західна Австралія.
Зображення 1 / 13 Використовуйте клавіші для перегляду

У суботу відбувалися підготування до парафіяльного празника парафії та до урочистого Святого Причастя. Перед тим як звершити першу Святу Тайну Сповіді для дітей, о. Ігор Головко, настоятель храму, звернувся до дітей катехизаційним словом, після чого одинадцять дітей приступили до сповіді.

Недільний день був увінчаний багатьма подіями в парафії та за її межами. Одинадцять дітей урочисто прийняли Святе Причастя в день парафіяльного празника, що назавжди закарбується в їхній пам’яті добрими спогадами. Архиєрейську Святу Літургію очолив владика Микола Бичок разом з о. Ігорем Головком, настоятелем храму, о. Річардом Чарлвудом, сотрудником храму, та о. Браяном МакКенна, вікарієм для духовенства римо-католицької архидієцезії Перту.

У проповіді архиєрей звернувся до діточок в особливий спосіб, використовуючи кошик із різними хлібними виробами та виноградом, навчаючи дітей про поживу земну та небесну. Владика наголосив на словах Христових: «Не бороніть дітям приходити до Мене, бо таких є Царство Небесне. Саме діти є для нас, дорослих, прикладом того, як щиро любити, прощати та дарувати радість іншим. Господь, який приходить сьогодні до вашого серця, хоче мешкати в Ньому назавжди. Нехай перше Урочисте Причастя стане для вас добрим початком у духовній мандрівці до люблячого Бога».

На закінчення Божественної Літургії владика Микола висловив слова вдячності від імені всієї Мельбурнської єпархій Святих апостолів Петра і Павла с. Никодимі Земляк, СНДМ, за довголітнє служіння в єпархії, зокрема в парафії Різдва Івана Хрестителя в м. Перт. Як особливий дар вдячності, архиєрей вручив с. Никодимі Грамоту великого визнання та подяки.

Ввечері преосвященний владика Микола та о. Ігор Головко взяли участь у концерті «Молитва за Україну». Архиєрей звернувся до всіх присутніх із вступним словом, зазначивши, що в цій війні ворог цілеспрямовано знищує український народ як націю та, на жаль, дуже часто від цього терплять невинні діти. Владика Микола висловив також слова вдячності організаторам, музикантам, присутнім та усій Австралії за велику підтримку для України. У концерті звучали твори українських та польських композиторів у виконанні українки Ірини Буєвської-Ковел (фортепіано) та японки Айкіко Міязави (скрипка).

На цьому завершився триденний душпастирський візит владики Миколи до Західної Австралії.

Пресслужба Мельбурнської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next