АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок звершив першу Літургію в архиєрейському сані біля ліжка недужого священника

Вівторок, 09 червня 2020, 10:58
У понеділок Святого Духа, 8 червня 2020 року, владика Микола Бичок звершив першу Божественну Літургію після своєї хіротонії. Цю Літургію новопоставлений архиєрей відслужив у монастирі поруч з ієромонахом Володимиром Козаком, ЗНІ, який через недугу прикутий до ліжка.

Згідно з рішенням провінційної ради Львівської провінції Згромадження Найсвятішого Ізбавителя, ієрм. Володимир, незважаючи на важку недугу, призначений до місійної групи отців редемптористів. Він через терпіння і молитву підтримує місію, успіх якої залежить не лише від самої проповіді, а й від молитовного фундаменту.

За словами Євангелія, прочитаного в понеділок Святого Духа, пастир покидає 99 овець, а йде до однієї, щоб знайти і допомогти. Ця Літургія, як повідомляють на сайті Львівської архиєпархії, стала подібним знаком – у ній архиєрей похилився над недужим, уділяючи Євхаристію та благословення, щоб підтримати на дусі під час випробувань.

Як ми повідомляли, Чин архиєрейської хіротонії нового правлячого єпископа єпархії Святих апостолів Петра і Павла в Мельбурні (Австралія) Миколи Бичка для українців Австралії, Нової Зеландії та країн Океанії відбувся напередодні, у день свята Зіслання Святого Духа. Головним святителем був Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, а співсвятителями владика Ігор Возьняк, архиєпископ і митрополит Львівський, та владика Петро Лоза, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next