АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок на австралійській землі відслужив свою першу Літургію

П'ятниця, 11 червня 2021, 11:09
У день Вознесіння ГНІХ владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнської єпархії Святих апостолів Петра і Павла в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, вперше відслужив Архиєрейську Божественну Літургію на австралійській землі. Богослужіння відбулося у храмі Святого апостола Андрія Первозваного у місті Сіднеї. У переддень свята він очолив Велику вечірню з литією.

Службу Божу разом із єпископом співслужили настоятель храму митрофорний протоієрей Симон Цкуй та сотрудники о. Олег Стефанишин, о. Юстин Макдонель і о. Лаврентій Фут, ЧП. 

У проповіді владика Микола наголосив, що "свято Вознесіння Господнього, на перший погляд, є сумним, бо Христос у видимий спосіб покидає апостолів; але одночасно - радісним, бо Господь показує головну мету нашого життя, якою є небо. Слід пам'ятати, що в дорозі до неба ми не самі - Господь є з нами у своєму Слові та Святих Таїнствах".

На завершення владика Микола подякував настоятелю храму о. Симону, а також двом його сотрудникам за ревне служіння в Божому винограднику. Згодом архиєрей звернувся до всіх вірних зі словами вдячності за молитву та підтримку.

Опісля всі присутні могли поспілкуватися зі своїм єпископом. Для кожного це була велика радість, адже й вірні чекали на зустріч зі своїм пастирем. 

Слід відзначити, що після прибуття до Австралії, 25 травня, владика Микола перебував на 14-денному карантині.

Як ми повідомляли, 7 червня 2020 року, у свято П’ятдесятниці, Чин архиєрейської хіротонії правлячого єпископа єпархії Святих апостолів Петра і Павла в Мельбурні (Австралія) Миколи Бичка для українців Австралії, Нової Зеландії, та країн Океанії здійснив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Хіротонія відбулася в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові.

Перед тим через пандемію коронавірусу, щоб не наражати людей на небезпеку, було змінено дату його хіротонії, яка попередньо планувалася на 26 квітня 2020 року.

Департамент інформації УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next