АКТУАЛЬНО

Владика Петро Лоза відвідав новіціатський дім Божого провидіння Згромадження сестер служебниць НДМ у Жовкві

П'ятниця, 24 січня 2020, 17:54
23 січня 2020 року єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії Петро Лоза вперше відвідав новіціатський дім Божого провидіння сестер служебниць у Жовкві. Мета відвідин – ближче познайомитися із цією спільнотою та її служінням у Жовкві.

Під час Божественної Літургії владика Петро поділився роздумами над євангельським читанням, а саме про суперечку Христа з фарисеями про владу: «Христос прийшов до нас як Бог і ділиться своєю владою з людиною. Ісус дав своїм учням владу оздоровлювати, навертати людей, навіть прощати гріхи. Ми, як богопосвячені особи, маємо привілей бути близько до Господа, брати участь у ділі Його відкуплення. І від Нього ми отримали владу поширювати Царство Небесне на землі і свідчити про Господа. Через нас Бог хоче торкатися до людей і їм допомагати».

Настоятелька с. Тетяна Головчак і сестри розповіли владиці про їхнє служіння у Жовкві – катехизацію дітей і молоді, працю в захристії храму отців василіан, служіння хворим.

Владика Петро оглянув хід ремонтних робіт монастиря, а також заохотив сестер відвідувати з місіями села єпархії, щоб більше ознайомитися з життям людей, підтримувати їх у вірі, гуртувати дітей і молодь.

Владика побажав сестрам Божого благословення в їхній пасторальній праці, а також нових і ревних покликань. У поїздці владику Петра супроводжував синкел у справах монашества Сокальсько-Жовківської єпархії о. Ярослав Малиш,.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ssmi-ua.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next