АКТУАЛЬНО

Владика Степан Меньок під час освячення каплиці Матері Божої Неустанної Помочі: «Тут, на престолі, Христос вмирає і воскресає...»

Середа, 08 липня 2020, 17:06
Тут, на престолі нашої каплиці, щоразу Христос буде вмирати і воскресати, і ми в причасті прийматимемо воскреслого Христа!

На цьому наголосив владика Степан Меньок, екзарх Донецький УГКЦ, під час освячення каплиці Матері Божої Неустанної Помочі в м. в місті Кам’янському Дніпропетровської області в неділю Матері Божої Неустанної Помочі, 5 липня 2020 року.

З архиєреєм співслужили: отець Михайло Неїжмак, настоятель новозбудованої каплиці Матері Божої Неустанної Помочі, священники Дніпропетровського деканату УГКЦ, а також отець Адам, представник РКЦ.  

«Одного разу, коли ми посвятили храм, я сказав "звершилося".  Дехто провів аналогію: те саме сказав Ісус Христос, коли вмирав на Хресті. Що спільного в тому, що звершилася тут будова храму і звершилася смерть Ісуса? Таке звершення відбуватиметься тут, на престолі!» - підкреслив владика Степан Меньок під час проповіді.

Наприкінці Богослужіння єпископ удостоїв своєю грамотою отця Михайла Неїжмака правом носити золотий хрест.

Додамо, що це вже другий храм Української Греко-Католицької Церкви в місті Кам’янському.

Зазначимо, що греко-католицька парафія Матері Божої Неустанної Помочі в місті Кам’янському заснована в жовтні 2016 року. Її адміністратором є о. Михайло Неїжмак.  За цей час на виділеній ділянці збудовано каплицю.

Департамент інформації УГКЦ
 за матеріалами прес-служби Донецького екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next