АКТУАЛЬНО

Владика Степан Сус до українських дітей у словацькій Трнаві: «Приємно, що вас так багато, підтримуйте своїй батьків у цей складний час»

Понеділок, 23 травня 2022, 20:29
У неділю, 22 травня, голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус відслужив Літургію для українців у словацькому місті Трнава, у місцевому костелі Святого Миколая. Із ним співслужили місцевий парох о. Іван Коваль, священники ПМВ о. Андрій Гах і о. Роман Ільницький.

«Ми в житті зустрічаємося з багатьма людьми, зустрічі з деякими нас змінюють – змінюють наше життя, світогляд, цінності. І ми вдячні Богові за людей, які скерували нас у правильне русло. Ця зустріч Христа з самарянкою, яка просто прийшла до криниці Якова набрати води, стала для неї унікальною.  Кажуть, найстрашніша правда – це правда про самих себе. Христос каже їй правду про неї саму для того, щоб її зцілити. Після цієї зустрічі жінка стала іншою, вона пішла іншою дорогою, вона не боялася свого минулого і дякувала Богові за те, що Він її зцілив. Христос переконав самарянку, що вона може бути іншою, дав їй шанс. І Він дає шанс кожному з нас. Ми маємо не боятися залишати Богові своє минуле, як ми це робимо у Таїнстві Сповіді. Молімося сьогодні, щоб ми ставали іншими, кращими», – зазначив владика Степан під час проповіді.

Він також зауважив, що в парафії УГКЦ у Трнаві стало більше дітей. «Приємно, що вас так багато. Я днями спілкувався з нашими дітьми в Афінах. І вони мені розповіли, що стараються бути чемними, бо бачать, що батьки засмучені через війну. Тож вони слухаються, допомагають, обіймають. Це дуже гарний приклад. Було б добре, щоб усі діти підтримували своїх батьків у цей складний час», – зауважив єпископ.

У квітні парохом громади УГКЦ у Трнаві було призначено о. Івана Коваля. Раніше вірними УГКЦ у Трнаві опікувався о. Ігор Марусин, настоятель парафії УГКЦ у Братиславі, у церкві Святої Розалії.

Після богослужіння голова ПМВ проспілкувався з місцевою громадою і українцями, які виїхали до Трнави внаслідок війни.

Пресслужба Пасторально-міграційного відділу

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next