АКТУАЛЬНО

Владика Степан Сус: «Проща – це період особливої дії Божої ласки. Час, коли Бог нас бачить, чує і хоче, щоб ми відчули Його присутність»

П'ятниця, 07 серпня 2020, 11:29
Проща – це період особливої дії Божої ласки. Час, коли Бог нас бачить, чує і хоче, щоб ми відчули Його присутність у нашому житті. Про це заявив голова ПМВ владика Степан Сус під час Літургії у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Самборі з нагоди початку XV Міжнародної прощі мігрантів та їхніх родин Самбір–Зарваниця, котра цьогоріч відбудеться в онлайн-форматі.

«Ми з вами зібралися тут на цю спільну Літургію сьогодні з особливої нагоди: щоби пережити перший день нашого віртуального онлайн-паломництва мігрантів та їхніх родин зі Самбора до Зарваниці. Хочу передати найщиріші вітання від Глави нашої Церкви Блаженнішого Святослава. Перед поїздкою сюди мав із ним розмову, і він просив вас усіх привітати та запевнити в його молитвах, – звернувся до присутніх владика Степан. – XV проща – це справді велика історія, історія багатьох людей, які йшли в паломництво, долали його, долучалися на різних етапах. Йшли, аби пережити щось особливе».

Голова ПМВ зауважив, вирушаючи в цю віртуальну прощу, всі вірні 10 днів переживатимуть долю мігранта. «Це – особа, яка рухається, але рухається з Богом, яка йде вперед, аби стати іншою людиною. Ми з вами повинні прагнути бути іншими, бути кращими. Бути тими, які довіряють усе своє життя Господу Богові», – наголосив єпископ.

Владика Степан також зазначив, що проща – це період особливої дії Божої ласки. «Це – час, коли Бог нас бачить, чує і хоче, щоби ми відчули Його присутність у нашому житті. Ми вирушаємо в цю віртуальну 10-денну прощу до чудотворної ікони Матері Божої Зарваницької. Йдемо цю дорогу з Пресвятою Дівою Марією, Матір’ю Божою і нашою матір’ю. Ми йдемо до Неї, бо усвідомлюємо, що через Неї, Марію, стаємо ближче до Бога, краще розуміємо себе, краще починаємо переживати нашу віру в Господа Бога, наше покликання, наше служіння бути християнами».

Голова ПМВ зауважив, що цей рік подарував нам особливий час – час застанов і роздумів. «Час, коли здається, що життя у світі зупинилося. Люди почали інакше дивитися на все. Розуміти, що дуже мало від них залежить. Почали оглядатися на Бога, Церкву, усвідомлюючи, що потребують віри, щоби зрозуміти все те, що відбувається довкола нас, – відзначив єпископ. – Ці 10 днів прощі – нагода для кожного з нас зрозуміти себе, допомогти іншим, тим, хто перебуває поруч із нами. Спробувати свідчити Бога своїм життям, своїми вчинками, зокрема і серед тих, які, може, ніколи до церкви не ходили та ніколи не переживали паломництва ні в реальному, ні в онлайн-форматі. А ми з вами маємо нагоду тих людей запросити. Нехай Пресвята Богородиця супроводжує нас цих 10 днів. Нехай цей час буде нашим часом особливого преображення. І так важливо, щоб ми його гідно та правильно пережили. У добру путь! Нехай Господь усіх нас благословить!».

pmv.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next