АКТУАЛЬНО

Владика Степан Сус провів для працівників Патріаршої курії день духовної віднови

Четвер, 13 лютого 2020, 20:41
Владика Степан Сус, голова Пасторально-міграційного відділу Патріаршої курії УГКЦ, провів для працівників Патріаршої курії день духовної віднови.

Працівники пережили духовну науку, Lectio Divina, Божественну Літургію та панахиду за Блаженнішим Любомиром.

День духовної віднови відбувався в резиденції, де жив світлої пам'яті Блаженніший Любомир Гузар.

«Будинок, де жив Блаженніший Любомир, – це частина нашої церковної історії, але не тієї, що залишилася в минулому, а історії, яка має велике майбутнє, – зазначив владика Степан і додав. – Я б сказав, що він, як особа, продовжує жити серед нас, живуть його слова настанови, його думки. Навіть сама згадка про нього зігріває кожного з нас теплотою і увагою. Він був і залишається уважним до кожного з нас. Для нього дуже було важливим поняттям те, що називається Патріарша курія, бо це скелет нашої Церкви».

Як сказав у коментарі для Департамент інформації УГКЦ духовний наставник, він намагався зробити так, аби представники Курії мали можливість побути разом і мати спільний час для духовних настанов, молитви, роздумів над Божим Словом.

«День духовної віднови, реколекції ми називаємо часом зупинок у нашому житті. Кожна людина повинна вміти вчасно зупинятися і знаходити час для своєї душі, духовного життя, заряджати себе, бо без цього важко працювати і реалізовувати завдання, які стоять перед представниками Патріаршої курії», – вважає владика Степан.

На його думку, працівники Патріаршої курії є також обличчям нашої Церкви і важливо, щоб вони пам'ятали про своє покликання. Бо це не лише робота, а й служіння, свідчення. 

«Цей день духовної віднови був зупинкою імені Блаженнішого Любомира. Його світла пам'ять обігріває наші серця і додає нам сили в ті моменти, коли ми відчуваємо труднощі», – сказав єпископ на завершення.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next