АКТУАЛЬНО

Владика Степан Сус розпочав візит до Молдови і зустрівся з Послом України

П'ятниця, 19 лютого 2021, 15:41
У рамках душпастирського візиту до Молдови голова ПМВ владика Степан Сус зустрівся з Послом України в Республіці Молдова Марком Шевченком.

Посол подякував владиці Степану за сприяння, яке УГКЦ надає українцям, які живуть і працюють у Молдові, та підтримку української громади.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання, що виникають у зв’язку із сучасним станом української міграції, забезпечення релігійних потреб українців за кордоном, зокрема в Молдові, релігійну ситуацію в державі та спільні ініціативи, які планується реалізувати у Молдові.

Також порушувалося питання підтримки громади та пошуки шляхів підтримки контактів з Україною задля уникнення асиміляції, зокрема молодого покоління.

Посольство вже здійснило певні кроки в цьому напрямку і в дипломатичному представництві України в Молдові запевнили, що надалі сприятимуть УГКЦ.

У зустрічі також взяли участь душпастирі українців-греко-католиків у Молдові о. Роман Поправка і о. Ігор Плевський, секретар ПМВ о. Роман Ільницький та працівники посольства – радник-посланник Ігор Мельничук та перший секретар Наталя Журбенко.

pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next