АКТУАЛЬНО

Владика Степан Сус у Братиславі освятив Центр для українських переселенців

Субота, 14 травня 2022, 00:39
Під час візиту до Словаччини голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус освятив у Братиславі Центр допомоги, який служитиме прихистком для українських переселенців.

«Сьогодні мати місце, де можемо бути в мирі і безпеці, – це справді великий Божий дар.

Дякуємо Богові, що маємо цей будинок. Хоч і тимчасово, але це надійне місце миру і спокою, де не лунають сирени, не літають ракети і не потрібно втікати в укриття. Просимо в Бога благословення і молимося за швидку перемогу і мир в нашій країні. Бажаю, щоби ви тут довго не затримувались і могли якнайшидше повернутись до рідних домівок», – зазначив  єпископ після освячення.

Владика Степан подякував керівництву району Ламач у Братиславі, Посольству України і загалом словацькому народові за підтримку українців, які виїхали до Словаччини, рятуючись від війни.

«Українські мігранти мають показати світові в кожній країні, що ми цінуємо будь-яку допомогу, яку нам надають сьогодні», – додав голова ПМВ.

У спільній молитві разом з єпископом взяли участь душпастир для українців греко-католиків Словаччини  о. Ігор Марусин, заступник голови ПМВ о. Андрій Гах, секретар ПМВ о. Роман Ільницький, староста району Ламач у Братиславі Лукаш Баняцький, Посол України у Словацькій Республіці Юрій Мушка та мешканці Центру.

Центр організований коштом української церковної громади і фонду «All4Ukraine – Support Ukrainians», а також за сприяння Veľvyslanectvо Ukrajiny v SR/Посольство України в Словацькій Республіці і керівництва району Ламач. Центр може прийняти 30 осіб, наразі в ньому вже мешкають українці-переселенці з Донецької і Одеської областей.

Пасторально-міграційний відділ УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next