АКТУАЛЬНО

Владика Степан Сус відслужив Літургію для українців Відня

Понеділок, 06 липня 2020, 13:38
У рамках душпастирського візиту до Австрії голова ПМВ владика Степан Сус відслужив Архиєрейську Божественну Літургію в парафії Святої Варвари у Відні і поспілкувався з громадою УГКЦ.

«Мені надзвичайно приємно в неділю Всіх святих українського народу бути разом з вами, у вашій спільноті, вашій церкві, – зазначив владика Степан на початку проповіді. – Насамперед хочу передати вам найщиріші вітання від Глави нашої Церкви Блаженнішого Святослава, який у думках і молитвах разом з нами».

Він відзначив, що храм Святої Варвари є осередком українства в Австрійській столиці. «У цих стінах переплітається історія нашої Церкви. Вона переживала різне, подібно, як ми переживаємо в житті моменти піднесення і моменти випробувань», – зауважив єпископ.

Проповідь владики Степана була присвячена питанню побожності. Він підкреслив, що побожна людина – це та, яка дивиться на світ і все, що відбувається в її житті, очима віруючої людини.

«Це означає, коли я щось переживаю або маю якісь труднощі чи виклики, або моменти радості чи вдячності, я завжди на перше місце ставлю Бога. А той, хто є побожний, успішний, бо особа, яка дивиться на всі обставини свого життя очима віруючої людини, інакше сприймає все, що відбувається в її житті, вона довіряє Богові, – наголосив голова ПМВ. – Бути християнином означає бути людиною справжньою, побожною, означає дозволити, щоби Бог був у житті на першому місці».

Владика Степан також передав українській громаді Відня подарунок Глави УГКЦ для храму Святої Варвари – антимінс із мощами Йосафата Кунцевича.

pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next