АКТУАЛЬНО

Владика Степан Сус відслужив Літургію для українців Братислави

Понеділок, 26 липня 2021, 11:14
Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус відслужив Літургію для українців Братислави у храмі Святої Розалії, який рік тому був переданий у користування українській спільноті.

Із ним співслужили: єпископ Братиславської єпархії Словацької Греко-Католицької Церкви владика Петер Руснак, канцлер Братиславської єпархії СГКЦ о. Петро Сабол, душпастир для українців греко-католиків Словаччини о. Ігор Марусин.

“Приємно через рік знову відвідати вашу спільноту, вашу парафію, вашу церкву і бути разом із вами. Хочу передати вам вітання від Глави нашої Церкви Блаженнішого Святослава і також подякувати за гостинність владиці Петерові Руснаку, який дозволив молитися тут нашій українській спільноті греко-католиків, які доповнюють місцеву спільноту Словацької Греко-Католицької Церкви. Для нас це великий жест. Важливо, що тепер ми разом можемо зібратися на Літургії”, - зазначив владика Степан на початку проповіді.

Він зауважив, що сьогоднішня євангельська історія про зцілення двох біснуватих Христом ще раз дає нам запевнення в тому, що якщо ми будемо з Богом, якщо будемо мати страх Божий, якщо будемо довіряти Богові всі життєві обставини, - жодне зло, жодна нечиста сила цього світу не зможе нас перемогти.

“Молімося за те, щоби ми з вами вірили в Божу силу, щоби ми проганяли всяке зло з власного життя своїми вчинками і молитвами і всіма добрими справами. Адже наше покликання як християн бути тими, хто робить добро, бути доброчинцями, співучасниками добрих справ і вчинків”, - закликав присутніх голова ПМВ.

Після Літургії владика Степан вручив подячні грамоти від Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава за внесок у розвиток Української Греко-Католицької Церкви у Словаччині владиці Петерові Руснаку, о. Андрію Євчуку, старості району Ламач у Братиславі Лукашу Баняцькому і послу України у Словацькій Республіці Юрію Мушці.

«Для цього ми і працюємо, щоби українці за кордоном могли чути рідну мову, молитися рідною мовою вільно», - зазначив пан Посол.

Нагадаємо, у липні 2020 року голова ПМВ владика Степан Сус здійснив душпастирський візит до Братислави. Під час зустрічі зі старостою району Ламач і з його доброї волі було домовлено, що храм Святої Розалії буде переданий для потреб УГКЦ, української спільноті, яка буде тут молитися.

Вже з 1 квітня 2021 року для духовної опіки українців у Словаччині був призначений священник о. Ігор Марусин. Відтоді щонеділі і на свята українці моляться у храмі Святої Розалії за адресою: Kaplnka Svätej Rozálie, ul. Rozálska, 841 03 Lamač, Bratislava.

pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next