АКТУАЛЬНО

Владика Тарас освятив каплицю і реколекційний дім Згромадження сестер Пресвятої Богородиці Фатімської у Гніздичеві на Жидачівщині

Понеділок, 25 грудня 2017, 12:36
У неділю, 24 грудня, владика Тарас (Сеньків), Єпарх Стрийський, відвідав смт Гніздичів на Жидачівщині, де освятив каплицю, приміщення монастиря і реколекційний дім згромадження сестер Пресвятої Богородиці Фатімської та очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

Вітаючи, єпископа зустріли: спільнота сестер на чолі з настоятелькою с. Святославою Завійською, запрошені священнослужителі о. Ігор Стельмах та о. Петро Лоза та місцеві вірні.

Під час Літургії, звертаючись до вірних зі словом проповіді та розважаючи над текстом Євангелія неділі Праотців, владика Тарас зазначив: “Євангельська притча про велику гостину є притчею про втрачену можливість подякувати. Коли закінчуємо цей рік і чекаємо приходу Христа, поняття вдячності для нас є на першому місці. Господар покликав своїх приятелів на гостину, яка на Сході мала глибоке символічне значення, бо це було творення спільноти, взаємообдарування та виявлення пошани. Однак запрошені вважали, що їм вигідніше буде залишитися вдома, ніж піти на гостину, а через це втратили можливість подякувати, висловити свою вдячність”.

“Коли розглянемо поняття вдячності в ширшому вимірі, то вдячність – це є завжди вияв віри. Ми сьогодні маємо за що дякувати Богові, оскільки закінчуємо цей рік, в якому Господь покликав нас пробути у спільноті з Ним. Ми сьогодні маємо подякувати Богові за ті тисячоліття, які випередили нас в історії спасіння і в яких Бог кликав мужів праведних, котрі з вдячністю приймали від Бога дар життя і проживали його згідно Божої волі, стаючи Праотцями і готуючи шлях приходу Божого на землю. Ми сьогодні Богові дякуємо за ту гостину – Євхаристію, котру Господь завжди готує для нас і кличе нас від наших щоденних трудів, клопотів, запрошуючи до спільноти з Ним. Дякуємо, що ми були покликані і почули Його запрошення. Дякуємо за прихід Христа у цей передріздвяний час, приймаючи Його як провідника у майбутнє, тому що вдячність торкається не тільки того, що було, не тільки того що є, але складається за те, що нам приготував господар цього світу в майбутньому. Ми віримо, що те, що Він нам підготував, є набагато цінніше, ніж те, що ми мали чи маємо, а тому – це є вияв віри, в світлі якої ми робимо крок у майбутнє перемінюючи його”.

“Тому кожна молитва починається з вдячності Богові за те, що Він вислухає її і що Він своєю рукою здатний змінити цей жорстокий світ, - змінити тим, що дозволить нам відважно ступати кроками віри у майбутнє і змінювати його своєю присутністю”, – продовжив архиєрей.

Завершуючи проповідь, владика Тарас закликав присутніх словами: “Нехай наша спільна молитва буде молитвою тих, що почули Господнє покликання і готові скласти Богові велику вдячність за все, що Він створив в історії, але і за те, що Він хоче створити в майбутньому, щоб ми були тими слугами, котрі зробили те, що нам належало”.

На завершення богослужіння єпископ висловив вдячність сестрам за важливе служіння, яке вони здійснюють, а спільнота монахинь подякувала владиці Тарасу за батьківську опіку та освячення каплиці, монастиря і реколекційного дому.

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next