АКТУАЛЬНО

Владика Теодор освятив іконостас та престол у студентському храмі Тернополя

Четвер, 12 жовтня 2017, 21:39
8 жовтня в церкві Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ Тернополя (вул. Лепкого, 12а) учні та викладачі Галицького коледжу імені В. Чорновола та парафіяни стали учасниками величного духовного дійства. З нагоди храмового свята парафію відвідав владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Перед студентським храмом владику Теодора за традицією зустріли вихованці коледжу з короваєм. Настоятель храму, отець Олег Харишин, попросив в єпископа про благословення та молитву за громаду і мир на українській землі.

Перед початком Божественної Літургії владика Теодор звершив Чин освячення нового престолу, в який було вкладено частинку мощів блаженного священномученика Миколая Чернецького, та іконостаса. Престол та іконостас були виготовлені на кошти меценатів і жертводавців.

Центром духовного свята була Архиєрейська Божественна Літургія, під час якої архиєрей звернувся до присутніх, зокрема наголосивши: «Слово Боже є дорогоцінною річчю. Воно здатне не просто виправити, те, що ми по-людськи робимо недосконало, може доповнити те, що не вистачає нам до бажаного результату. Боже Слово дає стовідсотковий результат. Бог так рясно обдаровує дарами, що людина не має куди їх повкладати. Сьогодні в цьому святому храмі ми освятили престол. Це дійство символізувало шлях, на якому дерево стає жертовником, на котрому стоїть Святе Євангеліє — Слово Боже. Завдяки дії Святого Духа Святе Євангеліє буде випромінювати Боже Слово для кожного з нас. Цей святий престол стає невичерпним джерелом Божої сили і благодаті».

Ще однією знаковою подією цього дня було благословення владикою відзнак для спільноти «Українська молодь — Христові», яке невдовзі розпочне свою діяльність у парафії. Отець Олег Харишин зазначає: «У минулому столітті «Українську молодь — Христові» заснував митрополит Андрей Шептицький, а ми хочемо продовжити його справу. Ми будемо вчитися християнської моралі та патріотизму, який допомагав і тепер допоможе Україні вистояти у нелегкі часи. Наша мета – виховувати для України добрих християн і патріотів, які люблять свою Церкву та державу».

Наприкінці владика Теодор подякував усім жертводавцям, благословив викладачів та студентів, бажаючи дарів Святого Духа в праці та навчанні. Отець Харишин привітав спільноту Галицького коледжу з 20-літнім ювілеєм.

Після водосвяття виступив народно-аматорський духовий оркестр «Доля» Тернопільського районного будинку культури під керівництвом Григорія Ференца та диригуванням Михайла Гайового.

 www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next