АКТУАЛЬНО

Владика Теодор провів відкриту лекцію для молоді на тему "Митрополит Шептицький і молодь"

Четвер, 22 жовтня 2015, 17:36
20 жовтня молодь міста Тернополя по-новому відкрила постать митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) провів відкриту лекцію в Тернопільському інституті соціальних та інформаційних технологій (вул. Танцорова) на тему «Митрополит Шептицький і молодь».

Послухати архиєрея та поставити йому запитання зібралися молоді люди студентського віку. Організатором заходу виступила Комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ та ТУСК «Обнова».

«На перший погляд, упродовж року ми чули різні лекції, доповіді, читали книги про діяльність великого праведника українського народу Андрея Шептицького, - розповідає Мар’яна Кузик. – Однак Владика Теодор допоміг допитливій молоді побачили Шептицького як особу, яку варто наслідувати».

Беручи за приклад постать Андрея Шептицького, єпископ Теодор закликав молодих людей до постійного пошуку, пізнання себе, а відтак порадив ніколи не піддаватись фальші, приймати рішення та поводитись так, як кличе серце і покликання. За словами владики, молода людина повинна вміти брати відповідальність за свій вибір та бути готовою до жертви. Архиєрей також підкреслив важливість самоосвіти та добрих знань у житті молодої людини.

Владика Теодор порадив молоді «робити так, ніби все залежить від мене, і молитися так, ніби все залежить від Бога».

«Без перебільшення всі риси митрополити Андрея гідні наслідування і формування нас як доброчестивих особистостей. Тож із гідним взірцем для наслідування і щирою молитвою приклоняємося до батька Андрея і крокуємо в буденне життя», - відзначила Мар’яна Кузик.

www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next