АКТУАЛЬНО

Владика Теодор завершив духовну місію для військових та вірних на Сході України

Четвер, 12 квітня 2018, 11:40
У Страсний тиждень і Світлу седмицю найбільшого християнського празника Пасхи владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, разом із семінаристами Тернопільської духовної семінарії відвідував військових у зоні їх дислокації. Місіонери передавали бійцям пасхальні дари, які для них зібрали священики і вірні Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

У кожній військовій частині чи місці, де знаходяться захисники України, чекали єпископа і семінаристів. Відбувалася спільна молитва, благословення пасхальних страв та спілкування. «Особливо зворушливими були слова військових, які дякували всім добродіям за молитву і допомогу», - розповідає владика Теодор.

Владика Теодор з о. Сергієм Паламарчуком, душпастирем у Лисичанську, та братами-семінаристами відвідали військових у Лисичанську, Боровеньках, Побєді та інших місцях. Молитва і благословення пасок і пасхальних дарів відбулася також на блок-постах, де свою службу здійснює батальйон «Тернопіль». Пасхальну молитву за полеглих воїнів було звершено у с. Побєда, на місці, де у вересні 2014 р. загинуло багато українських воїнів.

У день Христового Воскресіння владика Теодор разом із братами відвідав греко-католицькі громади Сєверодонецька і Лисичанська. Урочисто і святково відбувалися пасхальні богослужіння, які очолював єпископ у співслужінні з місцевими священиками о. Юрієм Юрчиком та о. Сергієм Паламарчуком.

У молитві брали участь місцеві жителі, військові, пластуни. Тернопільські волонтери, які також взяли участь у богослужінні в Лисичанську, подарували лисичанській громаді ікони Хресної дороги, а дітям вручили пам’ятні грамоти.

Наприкінці Божественної Літургії у Лисичанську о. Сергій висловив подяку Митрополитові Василеві (Семенюку), духовенству та всім вірним Тернопільсько-Зборівської архиєпархії за допомогу в розбудові греко-католицької громади в Лисичанську, де вже придбана ділянка під будівництво храму. Напередодні єпископ Теодор також відвідав ще одну греко-католицьку парафію на Луганщині, у м. Кремінна.

www.tze.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next