АКТУАЛЬНО

Владика Василь (Івасюк) освятив престіл у храмі Святого Миколая Мирлікійського с. Лісна Слобідка

Понеділок, 06 листопада 2017, 13:12
5 листопада владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийсько-Чернівецький, відвідав парафію Святого Миколая Мирлікійського с. Лісна Слобідка.

На церковному подвір’ї, з найкращими привітаннями, владику зустрічала численно зібрана парафіяльна громада, на чолі з парохом о. Василем Дмитруком та сотрудником о. Віталієм Попадюком.

Ввійшовши до храму, владика Василь звершив Чин освячення престолу та Архиєрейську Божественну Літургію. Співслужили архиєрею: протосинкел о. Роман Кіцелюк, декан Отинійський о. Василь Мельничук, віце-канцлер о. Олександр Федоришин, о. Ігор Андрусяк, о. Михайло Годованець, о. Ярослав Іваник та о. Ігор Горук.

Звертаючись до присутніх з проповіддю, владика роздумував над уривком про багача і Лазаря: “Сьогоднішня євангельська розповідь – це попереджуючий знак людині на її дорозі до Бога. Бог обдаровує нас скарбами і багатством бажаючи, щоб ми ділилися з тими, хто не має та щоби з того добра користали всі. Він хоче, щоб через це виявлялась любов. Інакше не можемо любити Бога, Якого не бачимо, коли не полюбимо брата, якого бачимо (пор.1 Ів. 4,20). На жаль, в теперішньому світі ми все більше покладаємось на гроші, не розуміючи, що вони лише інструмент для досягнення мети. Тому ставлення до грошей залежить від нашого світогляду. В одному місті йшло двоє друзів – бізнесмен і музикант. Аж раптом музикант зупинився: “Чуєш? Цвіркун”. Його друг, прислухавшись, відповів, що нічого не чує. Музикант же замість відповіді вийняв монету і кинув на тротуар. Люди, що поспішали у своїх справах, почувши дзвін монети почали озиратися. І музикант, вказуючи на це, вимовив: “Хто на що налаштований!”” Завершуючи проповідь, владика зауважив: “Шляхи до щастя лежать не у виконанні ваших бажань, а в безумовному бажанні виконувати ваше призначення.”

Також під час Літургії відбулися дияконські свячення Юрія Захаревича. Нововисвячений диякон звернувся зі словами вдячності до владики Василя, пообіцявши гідно виконувати покладене на нього служіння. Відтак він подякував батькам та дружині за добре християнське виховання і підтримку.

Зокрема, парох храму о. Василь від імені парафіян звернувся до владики, зазначивши, що тут завжди раді таким візитам. Далі священик подякував за спільну молитву, глибокі слова духовного повчання і освячення нового престолу.

Завершились архиєрейські відвідини окропленням свяченою водою та мируванням.

http://diocese.ko.if.ua/se/sites/ep/59586

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next