АКТУАЛЬНО

Владика Василь (Івасюк) запропонував створити в Коломиї пам’ятний сквер Небесній сотні

Понеділок, 31 березня 2014, 14:18
29 березня за ініціативи духовенства Української Греко-Католицької Церкви в місті Коломиї на вулиці Січових стрільців (неподалік залізничного вокзалу) була відслужена поминальна Панахида за полеглими з числа Небесної сотні. Цією молитвою було вшановане 40-денне поминання загиблих героїв на Майдані Незалежності в Києві та інших містах України.

“Спільно зі священиками ми подаємо ініціативу про створення на цьому місці меморіального скверу пам’яті убитим мученикам наших часів з Небесної сотні. Нехай такий монумент нагадує всім нам, що майбутнє України слід будувати на молитві, добрі, правді та справедливості. Ці герої віддали своє життя за кращу долю і волю всього українського народу”, - сказав владика Василь.

Поминальну відправу очолив владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийсько-Чернівецький, спільно зі священиками міста. У молитовному заході взяли участь представники влади міста й району, зокрема міський голова Ігор Слюзар та голова райради Богдан Болюк.

Міський голова підтримав ініціативу владики Василя про створення в Коломиї пам’ятного скверу Небесній сотні і розповів, що це питання вже розглядали, але не визначилися з місцем встановлення такого монументу. Голова райради зазначив, що вшанування Небесної сотні відбувається в різних громадах району, зокрема висаджують пам’ятні алеї на честь героїв. Це вже здійснено в селах Велика Кам’янка та Нижньому Вербіжі.

Представники громадських організацій вигукували патріотичні гасла: “Герої не вмирають”, “Слава Україні”, “Героям слава”.

о. Василь Перцович, прес-секретар

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next